Hoki-vb: meglepetés – az olaszok Kazahsztánt, a britek a lengyeleket verték

L. Á.L. Á.
2018.04.25. 14:41
null
Diego Kostner közelről kotorta be az olaszok második gólját (Fotó: MTI)
A Budapesten zajló Divízió 1/A jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójának első két mérkőzésén egyaránt meglepetés született. Előbb az olasz válogatott győzte le 3–0-ra legyőzte Kazahsztánt – az itáliaiak Peter Hochkofler és Diego Kostner góljaival már szűk tíz perc után 2–0-ra vezettek, majd a második harmad elején Sean McMonagle is betalált –, majd a nap második meccsén Nagy-Britannia fordulatos mérkőzésen 5–3-ra verte Lengyelországot.

 

DIVÍZIÓ 1/A JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA

3. FORDULÓ
Olaszország–Kazahsztán 3–0
(2–0, 1–0, 0–0)
G: Hochkofler (6.), Kostner (10.), McMonagle (26.)

Ünnepi hangulatot különösebben nem tudtak teremteni a kazahok Leonyid Metalnyikov 28. születésnapjára, hiszen szerda délben nagy meglepetésre kikaptak Olaszország válogatottjától. A vb egyik favoritjának tartott kazahok ezúttal fantáziátlanul, fáradtan, sok hibával mozogtak a pályán, s elmaradt részükről a lehengerlő harmadik harmad, amelyben eddig rendre a legeredményesebbek voltak: a nyitónapon a mieink ellen, s kedden a britek ellen is az utolsó húsz percben szereztek három találatot.

Magyar szempontból ezúttal is ez lett volna a legszebb forgatókönyv, hiszen így ők is és az olaszok is pontot hullajtottak volna el, ám az olaszok jól őrizték az első 25 percben összekovácsolt háromgólos előnyüket. Az első harmadban Peter Hochkofler, valamint Diego Kostner gólját ünnepelhették a szurkolók, majd a második felvonásban Sean McMonagle is betalált, aki a mérkőzés legeredményesebbje lett egy góljával és egy asszisztjával.

A kazahok (svéd) kapusa, Henrik Karlsson így is 92.50 százalékos hatékonysággal védett: 40 lövésből 37-et hárított, miközben olasz kollégája, Andreas Bernard a vb második shutoutját jegyezte.

Ben O'Connor (balra) szerezte a britek negyedik gólját (Fotó: AFP)
Ben O'Connor (balra) szerezte a britek negyedik gólját (Fotó: AFP)

DIVÍZIÓ 1/A JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA
3. FORDULÓ
Nagy-Britannia–Lengyelország 5–3 (2–1, 0–2, 3–0)
G: Perlini (4.), Shields (19. – ee.), Brooks (45.), O'Connor (47.), Phillips (60. – ük.), ill. Dronia (13. – ee.), Kapica (24.), Zapala (30.)

Az 57. perc tájékán felállt úgy közel 1000 brit szurkoló a Papp László Sportarénában, mert bizony felállt a divízió 1/B-ből érkező Nagy-Britannia is a keddi kazahok ellen elszenvedett kudarc után. A nyitónapon Szlovénia ellen meglepetést nyújtó válogatott most Lengyelország skalpját gyűjtötte be – nem mindig parádés, de annál munkásabb játékkal.

Az első harmadban Brett Perlini góljára emberelőnyös góllal válaszoltak a lengyelek, majd a harmad végén Colin Shields találatának köszönhetően ismét a britek szerezték meg a vezetést. A folytatás lengyel nyomást hozott, Damian Kapica egyenlített, Krzysztof Zapala bombájával pedig átvették a vezetést.

A harmad második felében pedig hiába voltak többször is emberhátrányban a britek, mégis uralni tudták a mérkőzést. Talán az egyik fordulópontot az jelentette, hogy a 39. percben Kapica büntetőt hibázott, így reményekkel telve mehetett pihenőre a brit csapat.

Amely az utolsó húsz percben háromszor is betalált a lengyel John Murray kapujába - az utolsó gólt már üres kapuba lőhette Jonathan Phillips. A győzelemnek köszönhetően a britek szinte biztosra vehető, hogy elkerülték a kiesést.

Ez így továbbra is a körbeverések világbajnoksága, minden megtörténhet, vagyis a 19.30-kor kezdődő Magyarország–Szlovénia összecsapáson nagyon kellene a győzelem...

KÉSŐBB
19.30: Szlovénia–MAGYARORSZÁG (Tv: Sport1)

AZ ÁLLÁS
1. Kazahsztán 3 2 1 9–4 +5 6
2. Olaszország 3 2 1 8–4 +4 6
3. Nagy-Britannia 3 2 1 9–10 –1
6
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–5 –2 3
5. Lengyelország 3
1 2
8–10 –2
3
6. Szlovénia 2 2 3–7 –4 0

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek