Hoki-vb: Köszönjük, Olaszország! A britek ellen a feljutás a tét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.28. 19:50
null
Az olaszok kiharcolták a győzelmet, ezzel saját maguk és a magyar válogatott előtt is megteremtették a lehetőséget a feljutásra (Fotó: MTI)
Olaszország megtette a szívességet, hogy a torna csúcsrangadóján megverte Szlovéniát, így a magyar jégkorong-válogatottnak él az esélye a feljutásra: ehhez a budapesti divízió 1/A-világbajnokság záró mérkőzésén a rendes játékidőben kell győznünk Nagy-Britannia ellen.

Miután a zárónap első meccsén Lengyelország kikapott a rendes játékidőben Kazahsztántól, csak „lengyel barátaink" kiesése dőlt el akkor, míg a közép-ázsiaiak reménykedhettek tovább, hogy a maradék két találkozó úgy alakul, hogy ők feljutnak. Ehhez tudtunk csatlakozni mi is, mert az első mérkőzés eredménye azt is eldöntötte, hogy mi csupán akkor juthatunk fel – akkor viszont biztosan –, ha az Olaszország–Szlovénia rangadón utóbbi nem győz a rendes játékidőben, este pedig a mieink nyernek a rendes játékidőben és akkor a pontazonosság esetén felírandó minitáblázat alapján a kazahokat visszük magunkkal az elitbe.

Így tehát nyilvánvalóan Olaszországnak szurkoltunk, és nem is hiába!

Az máris emelt a hangulatunkon, hogy az azúrkékek 47 másodperc után emberelőnybe kerültek, és 1:39-nél már vezettek is Markus Gander révén. Az már kevésbé, hogy a tegnap esti, Nagy-Britannia elleni vereség során félpályás potya gólt kapó Andreas Bernard helyett védő Marco De Filippo nem olyan messziről, de hasonlóan nagy potyát kapott: a jobb oldalról érkező lövést a saját botos kesztyűjével húzta be maga mögé, majd a bal mamutjának belsejével juttatta a gólvonalon túlra, 1–1-ben állapítva meg a részeredményt az első szünetben.

A másodikban is döntetlenre álltunk, csak már 3–3-asra: Rok Ticar fórgóljára az olaszosított Michael Sullivan ugyancsak előnyből válaszolt. Utána Alex Trivellato szerezte meg a vezetést a fehér mezes azúrkékeknek, amitől a szlovén kapus, Gasper Kroselj úgy kiborult, hogy a kulacsát áthajította a félpályán túlra és közben még a sisakja is leesett. Sajnos az ő lelkiállapotán meg Sabahudin Kovacevic segített, aki bitang nagy bombát ragasztott a bal felsőbe, ezzel jártunk tehát 3–3-nál két harmad után.

A harmadik drámai izgalmakat hozott, 7:56-tal a vége előtt Szlovénia a lelátó utolsó soráig csilingelő kapuvasat ütött, majd 2:59-cel a vége előtt emberelőnybe került, ám az olaszok hősiesen védekeztek, miközben a sokasodó magyar közönség skandálta, hogy „Italia, Italia!" – ilyet sem élünk meg mindennap...

Most viszont megérte, mert 2, azaz kettő másodperccel a vége előtt Simon Kostner betalált az immár üresen árválkodó szlovén kapuba, életben tartva az olaszok feljutási reményeit, de ami sokkal-sokkal fontosabb: ha a magyar válogatott a rendes játékidőben győz Nagy-Britannia ellen, akkor feljut az elitbe!

Divízió 1/A-világbajnokság, Papp László Budapest Sportaréna

5. (utolsó) forduló: Olaszország–Olaszország 4–3 (1–1, 2–2, 1–0). Gólok: Gander (2.), Sullivan (30.), Trivellato (34.), D. Kostner (60.), ill. ill. Podlipnik (18.), Ticar (24.), Kovacevic (39.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország 5 3 2 15–11 +4 9
2. Kazahsztán 5 3 2 18–10 +8 9
3. Nagy-Britannia 4 3 1 13–13 0 9
4. Szlovénia 5 2 3 15–15 0 6
5. MAGYARORSZÁG 4 2 2 7–11 –4 6
6. Lengyelország 5 1 4 11–19 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik