Erste Liga: újra nyert a DEAC, egy lépésre van a továbbjutástól

Vágólapra másolva!
2022.03.06. 16:30
null
A második és a harmadik negyedben parádéztak a debreceniek (Fotó: DEAC)
A DEAC 6–2-re legyőzte hazai pályán az Újpestet a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, a párharc negyedik mérkőzésén. Ezzel már 3–1-re vezetnek a debreceniek, akik egy győzelemre kerültek a továbbjutástól.

 

Az Újpest a 2–1-es hátrány tudatában lépett jégre Debrecenben, s meg akarta ragadni az esélyt az egyenlítésre. Jól is kezdtek a lila-fehérek, az első harmad után 2–1-re vetettek, de több gólt már nem ütöttek.

Nem úgy mint a DEAC, amely a következő két harmadban öt gólt is szerzett, így végül 6–2-re győzött, s egy sikerre került az elődöntőbe jutástól.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

DEAC–UTE 6–2 (1–2, 2–0, 3–0)
KÉSŐBB
DVTK-Jegesmedvék–FTC-Telekom 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)

DEAC–ÚJPEST 6–2 (1–2, 2–0, 3–0)
Debrecen, 500 néző. V: Németh M., Korbuly, Szabó D., Váczi.
DEAC:
HETÉNYI Z. – GŐZ (1), KLIMEK / Kloz, Vokla (1) / Bogesics, Sándor F. / Jakabfy – Almási, Kulesov (1), Spirko 1 / Novotny 2, Mazzag (1), Turcotte 1 / SÁGI MARTIN (2), BERTA 2, MOLNÁR D. (3) / Kozma F., Bogesic, Szmirnov. Edző: György József
UTE:
Rajna – Pokornyi, Stadel / Jago, Ph. Kiss / Kiss D. (1), Varga A. – Kiss Patrik, Németh A. (1), Suter 1 / Coatta, Just 1, Csergő (1) / Balogh B., Kovács S., Nemes / Zsigmond. Edző: Virág Csaba
Kapura lövések:
47–48. Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 5/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3-1 a DEAC javára
MESTERMÉRLEG

György József:
– Bosszús voltam a rossz kezdés miatt, de szerencsére megemberelték magukat a fiúk. Az ötödik gólunknál már azt éreztem, az Újpest lélekben feladta. A párharc még nem dőlt el, de a lélektani előny nálunk van. Jó jel a folytatás előtt, hogy fizikailag bírtuk a tempót, sőt, a meccsek második felében uraltuk igazán a játékot, azonban Jan Dalecky után Hugo Turcotte személyében újabb kulcsembert vesztettünk el.
Virág Csaba:
– Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, hiszen azt hiszem, nekünk több komoly helyzetünk volt, mint a Debrecennek. Az döntött, hogy hátul meglehetősen bőkezűek voltunk a DEAC-cal, a helyzetkihasználásunk viszont kritikán aluli volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik