Erste Liga: ezúttal legyőzte az FTC-t a DVTK, folytatódik a párharc

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.06. 20:20
null
Még nem dőlt el... (Fotó: DVTK Jegesmedvék(
A DVTK Jegesmedvék 3–1-re legyőzte otthon az FTC-Telekomot a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, a párharc negyedik mérkőzésén. A ferencvárosiak összességében 3–1-re vezetnek, egy győzelemre vannak a továbbjutástól.

 

A két csapat első három összecsapása egyaránt ferencvárosi győzelemmel zárult, így az FTC-Telekom egy újabb sikerrel le is zárhatta volna a párharcot. A DTVK azonban nem adta fel, s remek védekezéssel, valamint egy bravúros harmadik harmados teljesítménnyel 3–1-re nyert.

A párharc ezzel 3–1-re áll az FTC javára, a negyedik győzelmet megszerző csapat pedig bejut az elődöntőbe.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

DVTK-Jegesmedvék–FTC-Telekom 3–1
(0–0, 1–0, 2–1)

KORÁBBAN
DEAC–UTE 6–2
(1–2, 2–0, 3–0)

DVTK JEGESMEDVÉK–FTC-TELEKOM 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Miskolc, 720 néző. V: Haszonits, Rencz, Molnár M., Pálkövi Botond.
DVTK: DUSCHEK – KISS R., WEHRS / HADOBÁS (1), Vojtkó (1) / Farkas O., Szirányi B. – Parnham, Seto (1), Walker / Galajda (1), Galanisz, Mattyasovszky / ELGESTAL 3, Hajnik, Miskolczi (1) / Farkas M., Ritó, Szabad. Edző: Tokaji Viktor
FTC: Arany – KÄRMENIEMI (1), Seregély Máté / Hegyi Á., McFadden / Bohuniczky (1), Boros / Bán, Sarcia – Kulmala, Nagy G., Tamminen / Fowlie, Hajós, Tóth A. / Galántai, Kóger D., Somogyi B. / Farkas S., Roczanov, TÓTH GERGŐ 1. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 22–48.
Gól – emberelőnyből.
2/0, ill. 2/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Tokaji Viktor: – A szombati mérkőzés tanulságaiból merítettünk, az érzelmeinket és a játékot is kontrolláltuk. Ráadásul Duschek Dávid kivételes kapusteljesítményt nyújtott, becsülettel állta a sarat. A szívét és a lelkét beleadta mindenki a sikerbe, okosak és szívósak voltunk, ez csúcsosodott ki a győzelemben. Nyitott még a párharc.
Fodor Szabolcs: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen három null után ellenfelünk az utolsó szalmaszálba kapaszkodott. Jól játszottunk, akadtak helyzeteink, de kimaradtak. Uralnunk kell az ötödik mérkőzést és még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik