Erste Liga: izgalmas hajrá után nyert a DEAC az UTE ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 22:26
null
Székely Mádai Gergő (pirosban) lőtte a Vasas egyetlen gólját (Fotó: Vasas Attila)
A jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján a Csíkszereda és a Ferencváros is győzött, a DEAC izgalmas hajrá után nyert az UTE ellen, míg a Brassó hozta a bécsiek ellen a kötelezőt.

 

A nap első meccsén a Corona Brassov simán, 4–1-re győzött a Vienna Capitals II ellen, a brassóiaknál Mihály Árpád és Jereme Tandler is duplázott – előbbi még egy gólpasszt is begyűjtött.

A nap második meccsén a Fehérvári Titánok a listavezető Csíkszeredát fogadták, és a csütörtökön a Dunaújvárosi Acélbikáknak hatot lövő szeredaiak ma sem adták alább.

Az első 20 percben előbb Radim Valchar duplázott, a második játékrész elején pedig egy hét másodpercen belül gólváltást követően már 1–3 állt az eredményjelzőn. Az újabb szünetig még két újabb vendéggólt láthatott a közönség – Rokaly Szilárd és Vitalij Sulakov találatai között pedig Vjacseszlav Bjelov szedett össze egy fejre irányuló szerelési kísérlete miatt kapott 10 perces fegyelmit. Az utolsó 20 percre 5–1-es vendégelőnnyel fordultak a felek, a mérkőzés legfőbb kérdése eldőlt. A záró harmadban igazságosan megosztoztak a csapatok a gólokon, így a Csík ma is fél tucatig jutott, míg a fehérváriak nem tudtak tapadni a brassóiakra.

Noha, a Ferencváros és a Vasas is egyaránt a második a tabellán – igaz, utóbbi hátulról – ennek ellenére a két csapat mérkőzésére nem lehetett panasz. Az első húsz percben nem esett gól, ám a másodikban nem kellett két percet sem várni, hogy az angyalföldiek jól védő finn kapusa, Villem-Henrik Koitmaa kapujába kerüljön a pakk, Braden Walls volt eredményes.

A folytatásban már egyre inkább a zöld-fehérek akarata érvényesült, ám az újabb vendéggól csak nem akart megszületni, sőt, Székely Mádai Gergő találatával a Vasas egyenlített a záró harmad 5. percében. Az utolsó percekre fordulva előbb emberelőnyt használt ki a Ferencváros, majd emberhátrányban Leo Fitzgerald állította be a 3–1-es vendégsikert jelentő győzelmet.

Ezzel a zöld-fehérek megőrizték második helyüket a tabellán.

A nap utolsó meccse igazi rangadó volt, hiszen a bajnoki 3. DEAC fogadta a 4. UTE-t. Alig két perc után a vendégek Horváth Ákos góljával megszerezték a vezetést, ám a lélektani előnyüket nem tudták további gólokra váltani.

A második harmadban aztán előbb Hugo Turcotte találatával egyenlített a Debrecen, majd Németh Attila gólja már azt jelentette, hogy az utolsó 20 percre már a hazaiak fordulhattak előnnyel.

Ezt pedig hamar sikerült is tovább növelni, előbb Kovács Bronson, majd Vlagyiszlav Kulesov góljával szűk két perc alatt elhúzott 4–1-re a hazai brigád és úgy tűnt, megnyeri a meccset.

A vége előtt bő két perccel ugyan Kocsis Ferenc révén szépített az UTE, és 1:01-ggyel a vége előtt Ladislav Sikorcin minimalizálta a különbséget a csapatok között, az újpesti egyenlítés már nem sikerült, így izgalmas végjáték után végül a DEAC szerezte meg a győzelmet.

ERSTE LIGA
ALAPSZAKASZ
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 2–6
(0–2, 1–3, 1–1)
Székesfehérvár, ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 350 néző V: Nedeljkovic, Gangel, Váczi, Soltész
FEHÉRVÁR: Kornakker – Beukeboom, Kiss R.– Szabó B., Vas Márk (1) – Reiter A., Sándor F. – Erdély B. – Kiss P., Lewis, Madácsi – Balogh B., Bennett (1), Mihály Ákos – MAZZAG 1, Nagy Á. (1), Péter A. – Hamvai 1, Vizi. Edző: Kiss Dávid
CSÍKSZEREDA: Ónodi – Bjelov (1), Papp Sz. (1) – Farkas T., Sulakov 1 – Flinta, Salló A. – Bors, Györfy – Becze T. (2), RÉSZEGH 1 (1), VALCHAR 2 (1) – Panov, Rokaly Sz. 1, Taratuhin (2) – Antal Zs. (1), BÍRÓ T. 1, Fodor Cs. (1) – Egyed, Rokaly N., Sándor Z. Edző: Leo Gudas
Kiállítások: 10, ill. 8+10 perc fegyelmi (Bjelov)
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Legutóbb az öt az öt elleni játék nem ment, ma a speciális egységek csatájában kaptunk ki. Ez sajnálatos, mert egyenlő létszámnál pariban tudtunk lenni.
Leo Gudas: – Nagyon jól játszottunk ma, a védelmünk kifejezetten jól teljesített. Ez ráadásul nemcsak ma volt így, a szezonban is jók vagyunk eddig, ezért lehetünk a tabella élén.

DEAC–UTE 4–3 (0–1, 2–0, 2–2)
Debrecen, 553
néző. V: Varjú, Tímár, Sipos, Kis-Király
DEAC:
Hetényi Z. – Hetényi P., Berta – Vuroijärvi, Kovács B. Z. 1 (1) – Antal A., Erdei – Márton – Izacky, Novotny (1), Turcotte 1 – Hári N. (2), Németh A. 1 (1), Kafka (1) – Molnár D., Silló A., Kulesov 1 – Salló B., Szokolov, Vincze P. T. Edző: Dave Musial
ÚJPEST: Sila – Pokornyi, Szaller – Kovács A., Varga A. – Fekete B., Kiss P. – Benk, Csányi, Stefishen – Hebar, Ropret (1), Sikorcin 1 – Kocsis 1, Kovács S., Nemes – Horváth Á. 1, Mansson, Szalma (2) – Schmál (1). Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 10, ill. 18 perc

Schiller-Vasas HC–FTC-Telekom 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)
Káposztásmegyer, 500 néző. V: Salánki, Halassy, Szabó D., Vincze D.
VASAS:
KOITMÄÄ – Bálint T., Seregély – BUKOR, Kováts M. – Surányi, Tornyai – BUGÁR – Fliszár, Szlépka, Varga T. – Csiki (1), SZÉKELY MÁDAI G. 1, TURBUCZ (1) – Bödök, Czakó, Szlama – Gágyor, Majoross B., Rózsa. Edző: Ladányi Balázs
FTC: Pleszkán – Rantanen (1), Boros – HEGYI Á. (2), SARCIA – Karmeniemi, Jászai – Tóth Renátó –
Tóth A., NAGY G. (1), Pavuk – WALLS 1, L. Fitzgerald 1, Switzer (1) – M. Fitzgerald (1), Tóth G., Farkas L. – Tóth Richárd, Rafaj, Hardi R. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Ladányi Balázs: – Túlnyomó részt azt hozta a brigád, amit megbeszéltünk. A védekező harmadban és támadásban egyaránt vagányak voltunk. Amit még meg kell tanulnunk, az az emberelőnyös játék az ellenfél kapuja előtt.
Fodor Szabolcs: – Nehéz mérkőzés volt. Minden elismerésem a vasasos srácoknak, mert nagyon jól dolgoztak: azt csinálták, amit kellett, sokat korcsolyáztak, jól védekeztek. Nekünk nagyon sok helyzetünk és lövésünk volt, és végül megtaláltuk a győzelem felé vezető utat, aminek nagyon örülök.

Corona Brasov (romániai)–EV Vienna Capitals II (osztrák) 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
Brassó, 615
néző. V: Gergely L. (romániai), Crisan (román), Bándi (romániai)
BRASOV:
Tőke – Clarke (1), Carlson (2) – Cescon, Boriszenko – Bors H., Bíró O. – Nagy I., Gajdó – Tendler 2, Tranca (1), Zsók – Molnár Zsombor, Gliga (2), Mihály Árpád 2 (1) – Péter B., Bíró G., Mihály E. – Bíró M., Molnár Zoltán, Vasile. Edző: Greg Lindqvist
VIENNA: Wraneschitz – Satmark, Piff – Saari, Pallierer – Wolf, Pelz – Kittinger (1), Rejn, Hiltunen 1 – Bauer, A. Maxa, Vendis – Rohm, Artner, Hofer – Ranftl, Pohl, Schlögl. Edző: Santeri Heiskanen
Kiállítások: 10, ill. 18 perc

AZ ÁLLÁS
1. Csíkszereda 7 6 1 39–20 +19 20
2. Ferencvárosi TC 8 3 3 2 29–21 +8 17
3. DEAC 7 4 1 1 1 29–18 +11 15
4. Dunaújvárosi Acélbikák 7 4 3 34–22 +12 12
5. UTE 7 2 2 2 1 28–19 +9 12
6. Corona Brasov 7 4 3 26–21 +5 12
7. Fehérvári Titánok 6 1 2 3 15–24 –9 7
8. Gyergyói HK 5 1 2 2 13–22 –9 5
9. Vienna Capitals II 6 1 1 4 16–26 –10 5
10. Vasas HC 7 1 2 4 11–27 –16 4
11. Hokiklub Budapest 7 2 5 10–30 –20 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik