Erste Liga: Szirányi rendhagyó üres kapus gólja – DVTK-siker

Vágólapra másolva!
2022.02.21. 21:03
null
Seto (pirosban) két gólpasszig jutott (Fotó: dvtk.eu)
A negyeddöntőbe jutásért folyó mindkét párharc papírforma szerinti eredményt hozó első mérkőzéseivel megkezdődött a rájátszás a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban (Erste Liga): a DEAC a Titánokat, a DVTK a Győrt múlta felül.

Az alapszakaszt a hetedik helyen záró DEAC nem sokat vacakolt a 10. helyen még éppen rájátszás-résztvevő Titánok ellen, Vladislav Kulesov a 19. másodpercben vezetést szerzett, majd az első harmad végéhez közeledve megduplázta az előnyt, s a második harmad 41. másodpercében a mesterhármasát jelentő harmadik hazai gólt is belőtte. A folytatásban aztán felhagyott a gólgyártással az orosz, helyette Gőz Balázs, majd Jakabfy Sámuel is feliratkozott a gólszerzők közé, így a február 6. óta meccset sem játszó debreceniek az idényben ötödször is legyőzték a fehérvári farmcsapatot.

A nap másik meccsén is hazai siker született: a nyolcadik helyen záró DVTK Jegesmedvék az alapszakasz-9. Győri ETO-t győzték le, igaz, sikerük messze nem volt olyan sima, mint a DEAC-é. A tavaly még a szlovák élvonalban szereplő DVTK gól nélküli első két harmad után csak a harmadik játékrészben nyitotta meg a gólok sorát: Kevin Wehrs és Jack Walker találatára ugyan még Turbucz Martin és Madácsi Benedek felelni tudtak, de Lőwei Dávid góljára nem jött válasz, Szirányi Bence pedig egy másodperccel rendes játékidő vége előtt biztosította be a diósgyőri győzelmet – egy rendhagyó üres kapus góllal. Az alábbi videón 2:57-től látható az eset is, amely során az ETO kapus nélkül támadott az egyenlítésért, de a Jegesmedvék légiósa kivágta a pakkot a támadóharmadból, ami a kapu mellé csúszott, a palánkról visszapattanót viszont Szirányi közvetlen közelről, oldalról a kapuvas tövére húzta, a korongot a visszakorizó Dézsi Bence sodorta a gólvonal mögé, ezzel alakult ki a 4–2-es hazai győzelmet jelentő végeredmény.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok kedden folytatódnak.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
1. MÉRKŐZÉS
DEAC–TITÁNOK 5–0
(2–0, 2–0, 1–0)
Debrecen, 450 néző. V: Németh M., Máhr-Stumpf, Fényi S., Vincze P. T.
DEAC: HETÉNYI – Gőz 1, Klimek / Kloz (1), JAKABFY 1 / Bogesics, Sándor F. / Sándor B. – Mazzag (1), KULESOV 3, Spirko (2) / Novotny, Sági Martin, Turcotte (1) / Borbát, Kozma F. (1), Dalecky (1) / Berta, Molnár D., Almási. Edző: György József
TITÁNOK: Horváth D. – Mingazov, Dolinar / Reiter A., Kóger B. / Farkas B., Molnár G. – Krasnican, Lundin, Ambrus Cs. / Dudkin, Nagy Á., Keceli-Mészáros / Mayer, Alapi, Jábor / Csiszer, Dézsi Barnabás, Fekete A. Edző: Anatolij Bogdanov
Kapura lövések: 48–28.
Gól – emberelőnyből:
1/0, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
György József: – Két hete nem játszottunk meccset, kicsit tartottam attól, hogyan kezdünk. Erre az első percben betaláltunk... Jól, kombinatívan és motiváltan játszottunk. Örülök, hogy a fiúk nem becsülték le az ellenfelet, az nagy hiba lett volna. Intő jel lehet holnapra, hogy Hetényi Zoli bravúrjai is kellettek a sima győzelemhez.
Anatolij Bogdanov: – A tapasztalatlanság számlájára írom a vereséget. A csapatból sokan egyáltalán nem játszottak playoffmérkőzést, még ifiben sem, nemhogy a felnőttek között. A párharc második mérkőzése nulla nulláról kezdődik, remélem, okulunk ebből a találkozóból, és jobban megnehezítjük a Debrecen dolgát!
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a DEAC javára.

DVTK JEGESMEDVÉK–UNI GYŐR ETO 4–2 (0–0, 0–0, 4–2)
Miskolc, 520 néző. V: Soós D., Haszonits, Muzsik, Szabó D.
DVTK: Duschek – Doetzel (1), Wehrs (1) / Kiss R., SZIRÁNYI B. 1 / Hadobás, Vojtkó / Farkas O., Pecsét – Parnham, SETO 1 (2), Walker 1 / Galajda, Galanisz, Hajnik / Elgestal, Mattyasovszky (1), Miskolczi / Farkas M., LÖVEI 1, Szabad. Edző: Tokaji Viktor
GYŐR: Tóth K. – Lendák, Tornyai / Bukor (1), Léránt / Kmec (1), Vas Márk (1) / Béres, Kováts – Bödök, Czakó, Szlama / Dézsi Bence, Schmál, TURBUCZ 1 / MADÁCSI 1, Páterka, Szalma / Majoross B., Nagy M., Odnoga M. Edző: Ladányi Balázs
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0.
Kapura lövések: 32–25
MESTERMÉRLEG

Tokaji Viktor:
– Tipikus playoffmérkőzés volt. Idegesen kezdtünk, a sokat korcsolyázó és egyszerű hokit játszó Győr megnehezítette a dolgunkat. A harmadik harmad hullámzó játékot hozott, de minden kezdet nehéz, fontos, hogy sikerrel jutottunk túl az első felvonáson.
Ladányi Balázs:
– Jól álltunk bele a meccsbe, kétszer is egyenlítettünk, utána viszont belerúgtunk önmagunkba. Azt mondtam a fiúknak a dudaszó után, hogy csak fél óráig beszélhetünk a találkozóról, utána már a keddi, második összecsapásra kell koncentrálnunk.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása:
1–0, a DVTK Jegesmedvék javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik