Erste Liga: csütörtökön sem tud kiállni a Gyergyó, döntős az FTC

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 13:43
null
Véget ért a párharc, döntős a Fradi (Fotó: FTC-Telekom)
Betegséghullám miatt a Gyergyói HK nem tud kiállni csütörtökön sem az FTC-Telekom ellen a jégkorong Erste Ligában, így a szabályok értelmében a budapesti csapat összesítésben 4–1-re megnyerte az elődöntős párharcot, és bejutott a fináléba.

A székely együttes vasárnap húsz helyett már csak tizenhárom játékost tudott nevezni, többen nem is a saját posztjukon szerepeltek, és akkor 7–0-ra győzött az FTC idegenben. Hétfőn további sérülések és betegségek miatt már elmaradt a gyergyói összecsapás.

Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője az MTI-nek kedden elmondta: azóta még további játékosok dőltek ki, magas lázzal, tüdőgyulladással.

Fáj a szívem. Rengeteget tettünk bele ebbe a szezonba, sokan igazoltak ide, jó csapatunk van, és jó formában voltunk. Nagyon rossz, hogy így kell befejeznünk az Erste Liga-idényt. A román bajnokságban még lesznek mérkőzéseink, ott olyanokkal állunk ki, akik nem voltak nevezve a magyar bázisú ligába, vagy egyáltalán nem játszottak meccset az idényben vagy junior korúak” – mondta Szilassy.

A párharc első mérkőzését, múlt szerdán hosszabbítás után a Gyergyó nyerte a Tüskecsarnokban, másnap az FTC győzött, így 1–1-gyel utaztak Erdélybe a felek, ahol aztán egy lejátszott és egy elmaradt összecsapás után 3–1 lett a Ferencvárosnak. A mostani lemondással 4–1-re nyerték a zöld-fehérek az elődöntőt.

A másik ágon az alapszakaszelső SC Csíkszereda 2–0-ra vezet a Magyar Kupa-győztes DEAC ellen, a harmadik meccset kedden (ma) este, a negyediket pedig szerdán játsszák Debrecenben.

Ha a DEAC nem jut döntőbe, a kiírás értelmében az FTC – mint a legjobb Erste Ligás magyar csapat – lesz a magyar bajnoki aranyérmes. Ha hajdúságiak fináléba kerülnek, akkor az FTC–DEAC csata magyar bajnoki és Erste Liga-döntő is lesz egyben.

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője az MTI-nek elmondta: az első két összecsapás nagyon magas színvonalú, nagy tempójú, igazi playoff-hokit hozott, és nagyon sajnálja, hogy így, mérkőzések nélkül ért véget a párharc.

„Bárki lesz az ellenfelünk a döntőben, most lesz egy kis szünetünk, amit arra használunk fel, hogy minél jobban felkészüljünk a hátralévő feladatokra” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik