Erste Liga: kiütötte az FTC a betegségtől sújtott Gyergyót

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 20:04
null
Tóth Gergő lövései célt tévesztettek, de így is három gólpasszt jegyzett (Fotó: Gyergyói HK)
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) rájátszása elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Ferencváros 7–0-ra győzött a Gyergyói HK otthonában, amely betegséghullám miatt csupán két és fél sorral állt ki a mérkőzésre.

Hogy mennyi minden történhet egy jégkorongcsapat háza táján mindössze 72 óra leforgása alatt, azt jól példázza a Gyergyói HK esete: a Ferencváros ellen első hazai elődöntő-meccsükre készülő erdélyieknél a csütörtök este jégre lépett játékosok közül vasárnap estére ugyanis hatan – az eddig kiválóan teljesítő kapus, Ramsus Rinne, Matias Haaranen, Imre Patrik, Silló Arnold, Ferencz-Csibi Arnold, és Santeri Saari – estek ki ilyen-olyan okokból.

Az erdélyi klub hivatalos Facebook-oldala szerint többen betegség miatt nem állhattak Szilassy Zoltán vezetőedző rendelkezésére, Szabó Krisztián viszont még az első meccsen sérült meg, miután Nagy Gergő, a ferencvárosiak csapatkapitánya csúnyán rácsapott az ütőjével a kezére.

A zöld-fehérek alapszakaszbeli pontkirálya az előző meccsen letöltötte a sérülés okozásáért rá kirótt egy meccses büntetést, s visszatérése után mindössze 10 és fél percre volt szüksége, hogy pontszerzőként bekerüljön a jegyzőkönyvbe: az FTC vezető góljánál Juhani Tamminen találatánál jegyezte a második asszisztot.

A fentebb említett okokból mindössze két és fél sorral játszó Gyergyó már a második harmadra elfogyni látszott erejével, s így a négy sorral támadó zöld-fehérek a középső 20 percben négy gólt szerezve lezárták a találkozó érdemi részét.

A záró harmadban aztán a vendégek további két találatot raktak hozzá az addigi öthöz – Tóth Adrián csapata hét góljából négyből részt vállalva (1 gól, 3 assziszt) lett a meccs legeredményesebbje, s Tóth Gergő is három gólpasszt jegyzett.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban ezzel a Ferencváros vezet 2–1-re, s győzelme egyben azt is jelenti, hogy eltüntette az első budapesti mérkőzésen elvesztett pályaelőnyét.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
GYERGYÓI HK (romániai)–FTC-TELEKOM 0–7 (0–1, 0–4, 0–2)
Gyergyószentmiklós. 2200 néző. V: Korbuly, Rencz, Balla, Kövesi.
GYERGYÓ: Demeter – DiDiomete, Kozma Zs. / Györfy, Sárpátki – Bodó, Császár, B. Orbán / Bíró G., Vincze P., Tranca / Benedek, Péter Zs., Szigeti. Edző: Szilassy Zoltán
FTC: ARANY– Hegyi Á., McFadden (1) / Kärmeniemi (2), Seregély Máté / Bohunicky, Boros / Bán, Sarcia – Kulmala 1, Nagy G. (1), Tamminen 1 / FOWLIE 2 (1), TÓTH A. 1 (3), TÓTH GERGŐ (3) / Kóger D. 1 (1), Pavuk 1 (1), Somogyi B. / Galántai, Hajós, Komáromy. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 29–58.
Gól – emberelőnyből:
2/0, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Büszke vagyok a maroknyi székelyre, aki jégre lépett. Ketten így is enyhe lázzal játszottak, ha ők sem öltöznek be, ki sem tudunk állni. Harminchat óra alatt tizennégy ember dőlt ki magas lázzal és tüdőgyulladással, de egy meccset sem akartunk ingyen adni a Fradinak. Inkább állva halunk meg. Ráadásul menet közben az ág is húzott bennünket, Kozma Zsolt elhagyta hat fogát, nem tudott visszajönni. Györfy is kiesett az utolsó harmadban, ekkor már csatárok játszottak hátvédet. Két sorral ennyi volt ebben a meccsben.
Fodor Szabolcs: – A győzelemnek természetesen örültem, de lassan kezdtünk, úgy gondolom, képesek vagyunk ennél sokkal gyorsabban jégkorongozni.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az FTC-Telekom javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik