Erste Liga: megütötték az FTC edzőjét a Gyergyói HK legyőzése után

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 23:43
null
Fodor Szabolcstól (középen) és a Ferencvárostól elnézést kért a Gyergyói HK (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Amint arról beszámoltunk, vasárnap kora este a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) rájátszása elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Ferencváros 7–0-ra győzött a betegséghullámtól megtizedelt Gyergyói HK otthonában. A székely klub közösségi oldalán arról számolt be a találkozót követően, hogy Fodor Szabolcsot „a mérkőzés után egy illető megütötte” – jelentette az MTI.

A találkozó után egy személy megütötte a Ferencváros edzőjét, Fodor Szabolcsot, és ezzel kapcsolatban a Gyergyói HK közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyben a házigazda bocsánatot kér az FTC csapatától és „minden jóérzésű gyergyói szurkolótól”.

„A tettest a csendőrség keresi, és azonosítása után tettéhez méltó büntetést érdemel. Ugyanakkor mostantól kitiltjuk minden jövőbeli mérkőzésünkről. Fontos leszögeznünk, hogy azt már tudjuk, hogy az illető személy nem a Gyergyói Hoki Klub szurkolótáborának a tagja” – áll a közleményben.

A GYHK és a helyi szurkolótábor elhatárolódik a felháborító cselekedettől.

A KLUB KÖZLEMÉNYE

A következő mérkőzésnek hétfőn megint Gyergyószentmiklós ad otthont, és csütörtökön lesz újabb találkozó a Tüskecsarnokban is.

A másik ágon a címvédő SC Csíkszereda 2–0-ra vezet a Magyar Kupa-győztes DEAC ellen.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik