Erste Liga: a Csíkszereda legyőzte az FTC-t a döntő második mérkőzésén

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 15:57
null
A Csíkszereda nyerte meg a Ferencváros elleni második ütközetet (Fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda)
A Csíkszereda 3–2-re legyőzte a Ferencvárost a jégkorong Erste Liga döntőjének második mérkőzésén, ezzel kiegyenlítette a párharcot.

A mérkőzés elején úgy tűnt, ott folytatódik a párharc, ahol pénteken abbamaradt: a 6. percben Ferencváros szerzett vezetést Juhani Tamminen révén, s ezzel az előnnyel vonulhatott az első szünetre is. A második harmad viszont fordulatot hozott, mindössze öt és fél perc elteltével már a Csíkszeredánál volt az előny, majd Somogyi Balázs egyenlítésére a mérkőzésen két gólig jutó David Stach válaszolt.

A gólesőt hozó második harmadot jóval óvatosabb játékkal kezdődő harmadik követte, és bár a hajrában az FTC már kapuját üresen hagyva támadott, nem tudott egyenlíteni.

A MÉRKŐZÉS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

A csapatok április 5-én, kedden, Budapesten folytatják a bajnoki címért folytatott, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot.

Nagy Gergőt három meccsre eltiltották, az FTC korábbi bajnokai tiltakoznak

A pénteki mérkőzésen Salló Alpárnak egy szabálytalan lökéssel életveszélyes sérülést okozó Nagy Gergőt három meccsre eltiltotta az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága.
„A mérkőzés 15. percében az FTC-Telekom játékosa, Nagy Gergő két kézzel palánknak lökte ellenfelét. A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult. A Sport Club Csíkszereda játékosa a lökés mozdulatának megkezdésekor korongot már nem birtokolt. A lökés a Sport Club Csíkszereda játékosát olyan veszélyeztetett testhelyzetben érte, amikor magát védeni már nem tudta, hátával, fejével nagy erővel a palánknak csapódott. Nagy Gergő veszélyeztetett helyzetben lévő ellenfelét szükségtelenül nagy erővel lökte meg egy olyan szituációban, amikor a megmozdulással korongot már nem szerezhetett volna. Szabálytalan megmozdulása ellenfele súlyos sérüléséhez vezetett. A Fegyelmi Bizottság a sérülést okozó palánkra lökés miatt Nagy Gergőt, az FTC-Telekom játékosát 3 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le” közölte a FEB.

A döntés ellen a Ferencváros 20 korábbi bajnoka tiltakozó nyilatkozatot tett közzé a klub honlapján. Úgy fogalmaztak, „közösségi nyomásra túlzó elmarasztaló ítélet született”.

JÉGKORONG ERSTE LIGA, DÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–FTC-TELEKOM 3–2 (0–1, 3–1, 0–0)
Csíkszereda, 1950 néző. V: Németh M., Nagy A., Balla, Kövesi.
CSÍKSZEREDA:
Adorján A. – Milam, O’Connor / Kubát, Kuljas / Gecse H., Papp Sz. / Farkas T. (1), Péter A. – Becze, Lapenkov, Casaneanu / Szkacskov (1), SOFRON I. (1), STACH 2 / Péter B., Részegh T., Rokaly Sz. 1 / Fodor Cs. (1), Reisz, Rokaly N. Edző: Rico Rossi
FTC: ARANY G. – Hegyi Á., McFadden (1) / Kärmeniemi, Seregély Máté / Bohunicky, Boros / Sarcia – Komáromy, Kulmala, Tamminen 1 / Fowlie (1), Tóth A. (1), Tóth Gergő / Hajós, Kóger D., Pavuk / Bán, Farkas L., Somogyi B. 1. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 38–20. Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 7/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Rico Rossi:
– Okkal mosolygok ennyire. Nagyszerű volt látni, ahogy a fiúk végig küzdenek. Fontos volt az első mérkőzés után, hogy ne csak tudásban, hanem fizikailag is felvegyük a kesztyűt a párharcokban. Megtanultuk, hogyan kell játszanunk, amikor nálunk van az előny, amit meg is mutattunk a harmadik harmadban. A kiváló kapusteljesítményünk is segített, enélkül nem lehet bajnokságot nyerni.
Fodor Szabolcs: – Jól kezdtünk, összességében jó meccset játszottunk egy kimagaslóan jó csapat ellen, idegenben. Ide nem nyerni járnak az ellenfelek, mi pénteken mégis elvettük a pályaelőnyt, és szombaton is helytálltunk. Nyerhettünk is volna, de nem volt szerencsénk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik