Erste Liga: 11 gólos meccsen nyert a DEAC, kiesett az UTE

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 21:11
null
Berta Ákos duplájával fordítottak a debreceniek a második harmad második felében
A DEAC 7–4-re legyőzte otthon az Újpestet a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén, ezzel 4–2-re megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot. A debreceni együttes a címvédő és alapszakaszgyőztes Csíkszeredával találkozik majd az elődöntőben.

 

Óriási nyomás alatt lépett jégre a negyeddöntő egyetlen nyitott párharcán az Újpest a DEAC vendégeként, hiszen 3–2-es állás mellett a hajdúságiaknak már csak egyetlen sikerre volt szüksége a legjobb négy közé jutáshoz.

Majdnem két harmadon keresztül úgy tűnt, a lila-fehérek elbírják a terhet, ám a hazai csapatkapitány, Berta Ákos – akinek csupán két napja az arcát és a száját is össze kellett varrni – ismét hátára vette a gárdát, góljaival fordított a DEAC (így a három debreceni meccsen Berta összesen hét gólt szerzett…). Az Újpest összeomlott, és a záró játékrészben kinyílt az olló, mínusz négyről már csak szépíteni tudott a vendégcsapat.

Mivel az elődöntőben már nincs ellenfélválasztás, hanem az alapszakaszbeli eredmények alapján automatikusan kialakulnak a párok (a magasabb kiemelt pályaelőnyével), már azt is tudjuk, hogy a DEAC (7. kiemelt) az SC Csíkszeredával (1.) küzdhet meg a döntőbe jutásért, míg az FTC-Telekom (2.) a Gyergyói HK-val (4.) csap össze a legjobb négy között.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
DEAC
ÚJPEST 7–4 (1–2, 3–1, 3–1)
Debrecen, 570
néző. V: Haszonits, Rencz, Vincze T., Pálkövi Botond
DEAC: Hetényi Z. – Gőz 1, Klimek (1) / Kloz (1), Vokla / Jakabfy, Sándor F. – NOVOTNY (3), KULESOV 2, Spirko (1) / BERTA 2 (2), Molnár D. (1), SÁGI MAZTIN 1 (1) / Karmajev, Mazzag 1, Szmirnov (1) / Kozma F., Almási, Bogesics. Edző: György József
ÚJPEST: Márkus (Monostori) – Pokornyi, Stadel / Jago, Ph. Kiss / Balázsi, Benk – KISS P. 3, NÉMETH A. 1 (2), SUTER (3) / Coatta, Just (1), Kovács Alex / Balogh B., Kovács S., Nemes / Cseh, Lászlóffy, Zsigmond. Edző: Virág Csaba
Kapura lövések: 39–48
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 3/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a DEAC javára
MESTERMÉRLEG
György József:
– A második harmad végén tudtunk az Újpest fölé kerekedni, amikor fordítottunk. Kicsit féltem attól, hogy a két meg nem adott gólunk megtöri a csapatot, de éppen az ellenkezője történt, még jobban feltüzelte, és a harmadik harmadban egyszerűen csodálatosan játszottunk. Az egész párharc során elképesztő teljesítményt nyújtott Berta Ákos, a kapuban pedig Hetényi Zoltán, de mindenkit dicséret illet.
Virág Csaba: – Ez is kiélezett meccs volt, mint mindegyik ebben a párharcban. Védekezésben elmaradtunk az alapszakaszbeli teljesítményünktől, ez döntött a DEAC javára. Nem szabad ennyi gólt büntetlenül hagyni. A Debrecennek gratulálok, megérdemelte a továbbjutást, és sok sikert kívánok neki a folytatásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik