EBEL: hiába egyenlített a Fehérvár, nem szerzett pontot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 20:13
null
A Fehérvár hatalmasat küzdött, de nem járt pont érte
A Fehérvár AV19 negyven percen át dolgozott az egyenlítésért a Klagenfurt ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) felsőházának pénteki fordulójában, de Ty Wishart gólja után nem tudott fordítani, a hajrában a KAC talált be háromszor, és elvitte a három pontot Székesfehérvárról.

A játékot végig irányító Klagenfurt a 9. percben szerzett vezetést Andrew Kozek találatával. Ezt követően negyven percig nem esett gól, a Klagenfurt továbbra is több helyzetet teremtett, de Macmillan Carruth és az előtte álló védelem állta a sarat, a Fehérvár megőrizte az esélyét az egyenlítésre.

A 48. percben emberelőnyben jött el a várva várt pillanat, ekkor Wishart kék vonalról eleresztett lövése utat talált az osztrákok kapujába.

A hajrá azonban nem sikerült, a Klagenfurt fokozatot tudott váltani. Az 53. percben ismét vezetést szerzett, majd 64 másodperccel később is betalált, sőt a végén üres kapus gólt is szerzett. A Fehérvár a második felsőházi meccsét is elvesztette.

A magyar csapat ebben az idényben mind a négy korábbi meccsén győzni tudott a Klagenfurttal szemben, vagyis ez volt az első veresége tőle.

JÉGKORONG EBEL
FEHÉRVÁR AV19– KLAGENFURT (osztrák) 1–4
(0–1, 0–0, 1–3)
Székesfehérvár, 3042
néző. V: Zrnic (szlovén), Smetana (osztrák), Zgonc (szlovén), Nagy A.
FEHÉRVÁR:
Carruth
Harty, Szabó Dániel – Caruso, Wishart 1 – Stipsicz, Tikkanen
Erdély Cs., Hári J. (1), Sarauer (1) – Luttinen, Koskiranta, Sofron – Meland, Reisz, Phillips – Szita
Edző:
Hannu Järvenpää
KLAGENFURT:
HAUGEN
Strong, Fischer (1) – Gartner (1), Schumnig – Unterweger, Duller – Schnetzer, Obersteiner
S. GEIER 1, Koch (1), Petersen – HUNDERTPFUND (2), WAHL 1 (1), BISCHOFBERGER 1 (1) – Richter (1), Harand, KOZEK 1 – Kraus, Liivik, Witting
Edző:
Petri Matikainen
Kiállítások:
10, ill. 10 perc
Kapura lövések:
14–33
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää: –
Az első harmadban bajba kerültünk, s habár a második és harmadik periódus kiegyenlítettebb volt, mégis simán kikaptunk, mert ha olyan csapat ellen követsz el hibákat a védekezésben, mint a Klagenfurt, akkor nyomban megbüntetnek. Összességében jó meccs volt, amelyen sajnos a Klagenfurt szerzett három pontot, de az élet nem áll meg, vasárnap már Bolzanóban játszunk.
Petri Matikainen: –
Kiváló első harmadot produkáltunk, csodálatos helyzeteink adódtak, akár háromszor is betalálhattunk volna. A másodikban viszont túl sok kiállítást szedtünk össze, amitől lendületbe jött a házigazda, főleg mert nem működött az emberelőnyös játékunk, és nem lőttünk kapura eleget. Ellenben az egyenlítés után kihasználtuk a helyzeteinket, és bebiztosítottuk a győzelmet. Kemény meccs volt, mindent be kellett vetnünk a sikerért.

További mérkőzések
Red Bull Salzburg–Vienna Capitals 2–3 – szétlövéssel
Bozen Südtirol–Graz 2–4

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. Graz 2 2 9–5 +4 12
2. Vienna Capitals 2 1 1 7–2 +5 9
3. Klagenfurt 2 2 9–3 +6 8
4. Salzburg 2 1 1 4–9 –5 2
5. Fehérvár AV19 2 2 4–8 –4 0
6. Bozen Südtirol 2 2 2–8 –6 0

A Graz 6, a Vienna 4, a Klagenfurt 2, a Salzburg 1 pontot hozott magával az alapszakaszból, a Bozen és a Fehérvár 0-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik