SZ. M. 2022.05.23 23:29 Frissítve: 2022.05.23 23:50

Ádám Martin: ennyi gólhoz extra teljesítmény kell; Sean Simpson elköszönt a válogatottól

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Az OTP Bank Liga 2021–2022-es kiírásának gólkirálya, Ádám Martin élete legjobb idényét zárta, harmincegyszer volt eredményes az élvonalban a Paks színeiben. Zombori András interjújában többek között azt is elárulta, hogy az ebben az idényben szerzett 31 gólja közül melyik a három kedvence.

A válogatott idehaza készülő tagjai madárcsicsergéstől kísérve kezdték meg a felkészülést az Anglia, Olaszország és Németország elleni Nemzetek Ligája-találkozókra. Dibusz Dénes már most várja a mérkőzéseket, az újonc Vancsa Zalán pedig nem izgul. Borbola Bence beszámolója.

Nem hosszabbítja meg szerződését a Magyar Jégkorongszövetséggel a 2023-as elit-világbajnokságra feljutó magyar felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson. A szakember elmondta, a döntés mögött nem szakmai, hanem személyes okok állnak, hálás a hazánkban töltött időért, és reméli, a magyarok és a szlovénok rendezhetik meg a jövő évi A-csoportos vb-t. Dénes Szilárd írása.

Szpin Renáta óvónőként folytatná. Mindössze huszonhat évesen visszavonult a profi röplabdázástól, azonban nem panaszkodhat, hiszen ötszörös magyar bajnokként alig akadt olyan pillanat a pályafutásában, amelyre ne emlékezne vissza szívesen. Sneff Szilárd interjúja.

Adolf Balázs: Ott vagyok az élvonalban. A hétvégén, Racicében bronzérmet szerző kenus kihívásnak fogta fel a világkupaversenyt, ám a csúcsformát az augusztusi világbajnokságra tartogatja.

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.