Női jégkorong-vb: Magunkra kell figyelnünk – Cortina

Vágólapra másolva!
2024.04.08. 20:07
Pat Cortina szerint a női válogatottnak saját magára kell odafigyelnie (Fotó: Dömötör Csaba)
Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának magára kell figyelnie az április 21-én rajtoló klagenfurti divízió I/A-világbajnokságon.

A tavaly még az elitben szereplő, de onnan kieső együttes sorrendben a dél-koreai, a holland, a norvég, a házigazda osztrák és végül a francia válogatottal találkozik. Az első két helyezett jut fel.

„Ez bárki csoportja lehet. Magunkra kell figyelnünk, és legyünk olyan jók, amilyenek csak tudunk, és reménykedjünk, hogy ez elegendő lesz. A legfontosabb, hogy elégedettek legyünk a teljesítményünkkel” – mondta az M4 Sportnak Cortina. Hozzátette: szeretnék megtartani a világranglistás helyezésüket, és szép lenne, ha feljutnának az elitbe, a teljesítmény pedig hozhatja magával az eredményt.

Az ellenfelekről szólva azt is elmondta, hogy mindenkinek van erős pontja. Ausztria a hazai pálya előnyét élvezi, Franciaországnak jó és tapasztalt játékosai vannak, Norvégia keményen játszik, Hollandia feljutóként egyre nagyobb elhivatottsággal játszik, míg Dél-Korea bármikor képes meglepetésre.

„Nagyon jó első héten vagyunk túl. Két pihenőnap után most már emeltünk az intenzitáson. Munka, munka és munka, amit minden nap látni szeretnénk. A vb egy rövid torna, néha nem a legjobb vagy a legtehetségesebb csapat nyer. Késznek kell lenni, és az lehet a befutó, aki jobban kezeli a vb-vel járó szituációkat” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Huszák Alexandra elmondta, hogy a divízió I/A-torna "zsákbamacska", gyakran fordulnak elő körbeverések, mert több egyforma csapat szerepel. „A tavalyi kiesés után most mindenki extramotivált. Az elithez, a legjobb tízhez tartozni hatalmas dolog. Szeretnék a feljutásért kimenni, remélem sikerrel járunk” – fogalmazott a MAC Budapest csatára.

Báhiczki-Tóth Boglárka – aki hátvéd és csatár poszton is bevethető – szerint a csapat ereje az lehet, hogy sok idő állt a rendelkezésre a felkészülésre, sok időt tölthettek együtt, és a feljutás lenne számára a jó világbajnoki szereplés. Számára nagy siker lenne, ha bekerülne a csapatba, mert idén már az U18-as vb-n is ott lehetett.

A magyar csapat pénteken és szombaton Mátyásföldön játszik felkészülési meccset az osztrákokkal. A végleges keret jövő szerdán utazik el a vb helyszínére, Klagenfurtba, és a rajt előtt még a hollandokkal találkozik.

A NŐI VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE 

Kapusok: Németh Anikó (Björklöven – Svédország), Milibák Helga (BJA), Révész Zsuzsa (MAC Budapest) 

Hátvédek: Baker Taylor (New York – Egyesült Államok), Balog Gréta, Németh Bernadett (mindketten MAC Budapest), Gengeliczky Dorottya (Trine University – Egyesült Államok), Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Mayer Fruzsina (mindhárman HKB), Márton Adél (OHA – Kanada), Odnoga Lotti (SDE, svéd) 

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Fehér Nikolett, Szamosfalvi Petra, Williams Hayley (mind HKB), Gondos Tamara, Horváth Imola, Huszák Alexandra, Rónai Alexandra (mind MAC Budapest), Imets Mercédesz (BJA), Jókai-Szilágyi Kinga (Skelleftea – Svédország), Kreisz Emma (University of Minnesota – Egyesült Államok), Metzler Regina (OHA – Kanada), Mozolai Berta (Stanstead College – Kanada), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh – Egyesült Államok), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik