Indulhat a csúcstámadás – Bobory Balázs jegyzete

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 23:51

Tizenhét évvel ezelőtt nyert felvételt a Hydro-Fehérvár AV19, leánykori nevén Alba Volán az osztrák bázisú jégkorongligába, amely akkor EBEL néven futott, manapság már ICEHL-ként ismerik. Az amatőr körülmények között kinövő magyar hokisport talán akkor vált egyértelműen profivá, bár a kezdet nem volt egyszerű: tizenkét pofon, tanulópénz, lecke után nyert először meccset a kék-fehér együttes, és az egész idényben nézte a jóval tehetősebb, ezzel együtt kevélyebb riválisok hátát.

Aztán egyre többször sikerült megtréfálni a derék sógorokat, velük együtt az idők során szlovén, horvát, aztán cseh, valamint olasz alakulatokat is, és a Raktár utcába nagyon nem szerettek járni az ellenfelek. Nemcsak azért, mert rozzant volt és sufnituninggal összetákolt, hanem mert az ott uralkodó atmoszféra megsokszorozta a hazai együttes erejét.

Ott tartunk most, hogy az Alba őskövületnek számít a ligában, az elmúlt tizenhét évben folyamatosan építette, betonozta be magát, már senki sem legyint a neve hallatán, sőt sokkal inkább összerezzennek az ellenfelek a kitartó, konzekvens, őszinte és tudatos hokit látva, megtapasztalva.

Két évvel ezelőtt ezüst­érem lett a fehérvári munka jutalma, ebben az évadban pedig még inkább sikerült állandósítani a jó formát, hiszen a szeptembertől február végéig tartó alapszakaszban szerezte meg a második helyet a Volán; ezzel együtt a pályaelőnyt, amely az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok sajátosságait tekintve megint messze repítheti Kiss Dávid legénységét.

A tizenhét évvel ezelőttihez képest összehasonlíthatatlanul bővebb a keret, akkoriban néhány légiós, illetve az Ocskay, Palkovics duó villanásai kellettek a nagyon ritka győzelmekhez, most viszont lényegében mindenki képes vezérré válni, egyben a másik alá dolgozni is – ezért sem a fehérváriak az elsők az egyéni statisztikákban, de csapatmunkában, összetartásban talán a legerősebbek a ligában.

Ne felejtsük, a Volán már kiharcolta, hogy a következő évadban megint a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, az ősztől pedig birtokba veszi az impozáns, 6000 néző befogadására képes új multifunkcionális csarnokát.

Nincs kétségünk, hogy az új arénában is sokan lesznek, de még több bérletet lehetne majd eladni, ha a Volán legalább megismétli két évvel ezelőtti playoffszereplését.
Egyébként meg miért is ne lehetne arannyal búcsúzni az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnoktól?!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik