Henrik Nilsson távozik a Fehérvár AV19 csapatától

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 14:07
Henrik Nilsson távozik Fehérvárról (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Henrik Nilsson, a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat svéd-magyar hátvédje a következő szezontól visszatér Svédországba, de a magyar válogatottban továbbra is szeretne jégre lépni.

A 32 esztendős sportoló távozásáról klubja számolt be szerdán a honlapján.

„Megtisztelő, hogy magyar állampolgár lehetek. A hazatérésem ellenére szeretnék jégre lépni a magyar válogatottban és közösen kiharcolni az A-csoportba jutást Bolzanóban” – mondta a fehérvári színekben 112-szer szereplő játékos, aki 2021-ben érkezett Székesfehérvárra az akkori ligarivális Dornbirn Bulldogs csapatától.

Nilsson a legnagyobb sportsikernek a tavalyi döntőbe kerülést, a klub első Bajnokok Ligája-szereplését és a Magyar Kupa megnyerését nevezte, és azt is elárulta, hogy nem szakmai, hanem családi okok miatt döntött a váltás mellett, mivel legkisebb gyermekénél cukorbetegséget diagnosztizáltak.

„Természetesen megértjük a döntést és minden jót kívánunk Henriknek, valamint a családjának is a jövőben mind a sportban, mind pedig a magánéletben! Személyében igazi csapatembert ismertünk meg, akinek köszönjük a közös sikereket, az elmúlt három évben mutatott játékát és reméljük, a jövőben még adódik lehetőség a közös munkára” – idézte a honlap Szélig Viktort, a csapat általános igazgatóját.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik