Diósgyőrben jutott be az Erste Liga elődöntőjébe a Corona Brasov

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 20:04
Feszült mérkőzésen a Brassó kiharcolta a továbbjutást (Fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék)
A férfi jégkorong Erste Ligában a Corona Brasov hátrányból nyert a DVTK otthonában, amivel 4–2-re megnyerte a párharcot, továbbjutva az elődöntőbe. A másik hétfő délutáni mérkőzésen a Csíkszereda hosszabbításban győzött a BJAHC ellen, így 3–2-re vezet a párharcban.

 

Az első két erdélyi találkozót a DVTK nyerte meg, ezt követően viszont sorozatban háromszor győzött a Brassó, így a diósgyőriek a versenyben maradásért léptek jégre.

A gól nélküli első harmad után Simon Szathmary góljával szerzett vezetést a diósgyőri csapat. Érdekesség, hogy a párharc során ekkor volt a 16. emberelőnye a DVTK-nak, és ez volt az első alkalom, hogy ki tudta használni.

A Brassó még a harmad vége előtt szintén emberelőnyből egalizált Jared VanWormer révén, aki bepofozta a kipattanót. A harmadik harmadban ismét a 31 éves amerikai csatár volt szemfüles, és a kapusról kijövő korongot a kapu bal oldalába juttatta. Ezzel a góllal a Brassó nemcsak a mérkőzést nyerte meg, hanem a párharcot is behúzta 4–2-re. Ellenfele az Újpestet kisöprő Gyergyó lesz az elődöntőben.

A másik hétfő esti mérkőzésen a Csíkszereda a BJAHC-t fogadta az 5. meccsen, mivel a második találkozó eredményét bírói műhiba miatt törölték. A hazaiak már 80 másodperc után előnybe kerültek Sofron István góljával, de még a harmad vége előtt jött az egyenlítés. Sőt a mérkőzés feléhez érve Schlekmann Márk emberelőnyben szerzett találatával már a JAHC vette át a vezetést.

A Csíkszereda a hajrában, az 58. percben hosszabbításra mentette a találkozót, majd alig több mint egy perc után Rokaly Norbert betalált, így 3–2-re nyertek a székelyföldiek, és vezetik a párharcot. A hatodik – illetve, ha kell hetedik – mérkőzést a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban rendezik. A párharc győztese az alapszakaszt megnyerő Ferencvárossal találkozik az elődöntőben.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
5. MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbításban
Csíkszereda, 1950 néző. V: Soós, Varjú, Magyar (romániai), Gheorghies (román). 
CSÍKSZEREDA: O’Connor – Kubát, Rutkowski / Ferencz-Csibi, Gecse / Salló, LÁDAY (1) – Rokaly Sz., Részegh T., Becze T. (1) / Levin (1), PÉTER B. 1, SOFRON 1 / Rokaly N. 1, Reisz, Fodor Cs. / Szkacskov, Asuchak, Casaneanu. Edző: Václav Novák
BJA HC: Farkas R. – Pozsgai (1), Szabó B. (1) / Dóczi, Dame-Malka / Tóth Gergely, K. Varga / TESZLENKO 1, Molnár Z. – Culigin, Viikilä, Keresztes L. / Schlekmann 1, Galoha, Mozer / Sági Martin, Nagy Krisztián, Tóth Richárd / MOLNÁR B. (1), Weidemann (1), Ravasz. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 24–19. Emberelőny-kihasználás: 4/0, ill. 4/1. 
MESTERMÉRLEG
Mark LeRose (másodedző): – Aggódtam, amikor emberelőnyből betaláltak, a mi játékunk fórban nem volt az igazi. Fontos volt, hogy kapus nélkül a rendes játékidő legvégén egyenlíteni tudtunk. Ritka pillanat, amikor egy csapat emberhátrányban talál be, nekünk mégis sikerült, ráadásul a hosszabbításban, és azzal megnyertük a meccset. A következő találkozón is nagyon kemény küzdelemre számítok.
Kangyal Balázs: – Teljes mértékben a kezünkben volt a meccs, mégis kikaptunk. A rájátszásban nem csak hatvan percig kell jól játszani, hanem még tovább. Sok a rutintalan játékosunk, de mindent megtettünk a jégen. A saját bőrünkön tapasztaltuk, mi az, amiben fejlődnünk kell. Legközelebb nem szabad hasonló a hibákat elkövetnünk!
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Csíkszereda javára

6. MÉRKŐZÉS
DVTK JEGESMEDVÉK–CORONA BRASOV (romániai) 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Miskolc, 845 néző. V: Rencz, Korbuly, Szabó D., Kövesi.
DVTK: VOSVRDA – Szirányi, SZATHMÁRY 1 / Vojkó, Bean (1) / Verveda, Skrabov / Szalay – Esteves, Lövei (1), Mattyasovszky / Vesey, Bartos, Berdnyikov / Kulesov, Páterka, V. Razumnjak / Miskolczi, Csiki, J. Razumnjak. Edző: Steve Kasper
BRASSÓ: DUBEAU – Piché, O. WILLIAMS (1) / Boriszenko, Lowney (1) / Bors, Holwell – Kóger D., Blackwater (1), Zagidullin / Valchar, Cornet, VAN WORMER 2 / Gajdó, Sills, Szabó P. / R. Vasile, Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 42–40. Emberelőny-kihasználás: 6/1, ill. 1/1.
MESTERMÉRLEG
Steve Kasper: – Csalódás, hogy kiestünk, mert az egész idényben keményen dolgoztunk a sikerért. Szerintem a rájátszáshoz érve a Brassó volt a liga legjobb formában lévő csapata, tudtuk, hogy rendkívül nehéz lesz ellene. Megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de a párharc során nem volt jó az emberelőnyös játékunk, és az az igazság, hogy a Brassó jobb volt nálunk.
Strenk Hunor (másodedző): – Mindkét csapat jól játszott, Miskolcon és Brassóban is színvonalas meccseket láthattak a nézők. A párharc kulcsa szerintem a harmadik találkozó volt, amikor idegenben legyőztük a DVTK-t, és ezzel megtörtük a lendületét. Még öt percig örülünk, aztán elkezdünk készülni az elődöntőre.
A végeredmény: 4–2 a Brassó javára
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik