Jégkorong: Kiss Dávid ismeri az értékeinket és elvárásainkat – Szélig Viktor

POZSONYI SZILÁRDPOZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 10:05
null
Gál Péter Pál (jobbra) hangsúlyozta: bár nem játszik hazai felkészülési mérkőzést a csapat, nem kell messze utaznia annak, aki kíváncsi rá (Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap)
Megtartotta az évad előtti online fórumát a Volán, amelyből többek között kiderült, az ICEHL alapszakasza alatt biztosan nem költözik a december végére elkészülő Alba Arénába a csapat.

Mindenki feltehette kérdéseit, aki szívén viseli a Hydro Fehérvár AV19 sorsát, az általános menedzser Szélig Viktor, és a Fehérvár AV19 SC elnöke, Gál Péter Pál pedig készségesen válaszolt a klub keddi idénynyitó online fóruma keretein belül.

A legtöbb kérdés – a jegy- és bérletárak mellett – az épülő Alba Arénáról hangzott el, Gál ismét megerősítette, az ütemtervnek megfelelően halad a kivitelező, az átadása december végére várható. Hozzátette azonban, ezt követően meg kell várni a szakhatósági engedélyeket, így az osztrák bázisú ICEHL alapszakaszmeccseit mindenképpen a régi, Raktár utcai csarnokban játssza a Volán – s az ambiciózus elképzeléseket is szertefoszlatta, amelyek szerint a január végi Magyar Kupa négyes döntőjét már az új létesítményben rendezik.

VÉLEMÉNYEK
Daniel Leavens, csatár: „Az előző évadban Brady Shaw csapattársa voltam, aki korábban játszott Fehérváron. Azt mondta, a város nem túl nagy, az emberek barátságosak, a szurkolók pedig a liga legjobbjai. Ezt vendégként már tapasztalhattam, hazaiként biztosan jobb lesz! Azért hagytam el az Innsbruckot, mert új impulzusokra vágytam, olyan helyre akartam kerülni, ahol fejlődhetek”
Kiss Roland, védő:„Mindig is nagy vágyam volt a fehérvári „nagycsapatban” szerepelni, így nem gondolkodtam sokáig, amikor Szélig Viktor megkeresett. Az elmúlt években önbizalmat nyertem, elhittem, hogy tudok jégkorongozni. Dolgoztam már Kiss Dáviddal, nagyon képzett edzőnek tartom, jó emberektől tanult. Meglepett Kevin Constantine távozása, de „Dudu” kinevezésénél jobb döntést nem is hozhatott volna a klub.”
Josh Atkinson, védő: Izgatottan várom, hogy ismét magamra ölthessem a Volán mezét. A legutóbbi fehérvári évadom második felében sérülten játszottam, utána megműtöttek, tovább tartott a felépülésem, mint reméltem. Aztán megint megsérültem, ezért felejthető idényt futottam a Bietigheimben, de már teljesen egészséges vagyok, készen állok megismételni a korábbi eredményeket a fiatalos lendületet hozó Kiss Dáviddal!

Szó esett Kevin Constantine – Gál által csak „nem túl elegánsnak” minősített – távozásáról is, erről Szélig elmondta: „Az új edző keresésekor szem előtt tartottuk, hogy van egy kialakult keretünk, rendszerünk, egy út, amelyen haladunk. Nem akartunk rajta változtatni, ezért – is – volt Kiss Dávid az elsődleges jelöltünk. Székesfehérvári születésű, az edzői pályafutása eleje óta a városban dolgozik, ismeri az értékeinket, az elvárásainkat, a korlátainkat. Három éve másodedzője a Volánnak, nem akartunk olyan szakembert hozni »kívülről«, aki novemberig talán azt sem tudná, hol van a jégcsarnok, de azt sem, miért úgy állítottuk össze a keretet, ahogy.”

Elhangzott továbbá, hogy az együttesre a jövő héten kezdődő öthetes felkészülés vár, öt meccsel a menetrendben, ezek közül azonban egyiket sem játssza hazai jégen a Fehérvár, bár Gál hangsúlyozta, nem kell a világ végére utazni, ha már a felkészülési találkozóra is kíváncsi valaki, Bledben, Érsekújváron és Bécsben rendezik meg a mérkőzéseket. Ha viszont valaki szigorúan a koronázóváros vonzáskörzetében akar kedvenceivel találkozni, szeptember 3-án tartanak egy honvédségi, látványelemekkel tűzdelt, show-műsorral körített közönségtalálkozót a Bregyó Sportcentrumban, amelyre az új mezben is érkezhetnek a szurkolók. Az elmúlt két évadban viselt szerelés „szavatossága” ugyanis lejárt, augusztus 15-én mutatják be az új arculatot.

HYDRO FEHÉRVÁR AV19 2023–2024
Érkezett: Josh Atkinson (kanadai; Bietigheim Steelers, német), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pascal Laberge (kanadai; Kansas City Mavericks, amerikai) Daniel Leavens (kanadai; HC Innsbruck, osztrák), Tim McGaulay (kanadai; EC Kassel Huskies, német), Markus Phillips (kanadai; Ässät, finn)
Maradt: Ambrus Csongor, Ambrus Gergő, Bartalis István, Tim Campbell (kanadai), Gleason Fournier (kanadai), Hári János, Horváth Dominik, Anze Kuralt (szlovén), Guillaume Leclerc (francia), Magosi Bálint, Mihály Ákos, Németh Kristóf, Henrik Nilsson, Olivier Roy (kanadai), Stipsicz Bence, Terbócs István, Vértes Nátán, Vokla Roland
Távozott: Cody Donaghey (kanadai; Cardiff Devils, brit), Erdély Csanád (Esbjerg Energy, dán), Brett Findlay (kanadai; HC Slovan Bratislava, szlovák), Horváth Milán (Briancon, francia), Alex Petan (olasz; Pustertal Wölfe, olasz), Rétfalvi Kristóf (DEAC), Andrew Sarauer (visszavonult), Szabó Dániel (UTE)
Edző: Kiss Dávid (új)

A FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM
Augusztus 18.: Hydro Fehérvár AV19– EC Klagenfurt (osztrák), Bled
Augusztus 25.: Fehérvár–Villacher SV (osztrák), Bled
Augusztus 26.: Fehérvár–HDD Jesenice (szlovén)/HK Olimpija Ljubljana (szlovén), Bled
Szeptember 1.: HC Nové Zámky (szlová­kiai)–Fehérvár, Érsekújvár
Szeptember 7.: Fehérvár–Mountfield HK (brit), Bécs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik