Jégkorong-vb: újabb sztár a tamperei svéd keretben

Vágólapra másolva!
2023.05.14. 11:08
null
A Toronto Maple Leafs búcsúja után William Nylander csatlakozott a svéd válogatotthoz (Fotó: Getty Images)
William Nylander csatlakozik a svéd jégkorong-válogatotthoz, amely csütörtökön találkozik a magyar csapattal a világbajnokság tamperei csoportjában.

A 27 éves csatár NHL-es klubja, a Toronto Maple Leafs közép-európai idő szerint szombaton hajnalban búcsúzott a rájátszástól, és a játékos sajtóértesülések szerint a lehető leghamarabb elutazik a finn városba.

Nylander a Leafs egyik alapembere, a 2022–2023-as idény alapszakaszában – melyben hétmillió dollárt keresett – 40 gólig jutott és adott 47 gólpasszt is. A playoffban, ahol a második kör jelentette a végállomást a kanadai alakulatnak, 11 találkozón 10 pontot (négy gól, hat gólpassz) termelt.

Testvére, Alexander már tagja a svéd válogatottnak, amely a németek elleni 1–0-s sikerrel kezdte a vb-t. A fivérek édesapja, Michael maga is NHL-sztár volt.

William Nylander – ha teheti – gyakran áll a nemzeti csapat rendelkezésére, a 2017-es vb-n aranyérmes volt, a torna gólkirálya és legértékesebb játékosa lett. A 2019-es vb-n szintén beválasztották az All Star-csapatba, és akkor pontkirály volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik