Erste Liga: a Bruins volt trénere lett a Jegesmedvék új edzője

Vágólapra másolva!
2023.05.02. 15:46
null
Kasper először dolgozik Európában (Fotó: dvtk.eu)
A hazai bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban (Erste Liga) szereplő DVTK Jegesmedvék hivatalos honlapján közölte: a következő idénytől a 61 éves Steve Kasper lesz a csapat új vezetőedzője, aki 1995 és 1997 között két idényen át volt a világ legerősebb bajnokságában, az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő Boston Bruins vezetőedzője, legutóbb pedig az orosz élvonalban (KHL) szereplő Kunlun Red Stars másodedzőjeként dolgozott.

A DVTK Jegesmedvék hivatalos honlapján a szakember kinevezéséről szóló közleményből kiderül : Steve Kasper játékosként 13 szezonban 915 mérkőzésen szerepelt az NHL-ben: 9 idény során erősítette a Boston Bruins csapatát, majd megfordult a Los Angeles Kingsnél, a Philadelphia Flyersnél és a Tampa Bay Lightningnél is. Pályafutása során a liga egyik legjobb védekező csatárának tartották számon – el is nyerte az ebben a műfajban legjobbnak járó Frank J. Selke Trophyt 1982-ben.

„Visszavonulása után rögtön elkezdte edzői karrierjét és hamar komoly szerepet kapott Bostonban. Elsőként a Bruins másodedzője volt, majd a következő szezonban a klub farmcsapatát, a Providence Bruins-t vezette az AHL-ben. Ezt követően a világ legrangosabb ligájában, az NHL-ben kapott vezetőedzői megbízást, két idényen keresztül irányította a Boston Bruins együttesét vezetőedzőként” – írja a klub honlapja.

A Bostonnal első idényében 91 pontot szerzett az alapszakasz során, ám a rájátszás első fordulójában a Florida Panthers búcsúztatta – ahogy az idén az alapszakaszt megnyerő Bruinst is a Florida ejtette ki az első fordulóban.

Kasper a későbbiekben hat évet töltött a Toronto Maple Leafs játékosmegfigyelői csapatában különböző posztokon, 2017-ben pedig a kínai junior válogatott edzője lett, legutóbb pedig az orosz KHL-ben szereplő Kunlun Red Stars másodedzője volt.

„Imádom a jégkorongot és imádom az új kihívásokat. Tisztában vagyok vele, hogy a DVTK egy stabil hátterű multisport klub, a jégkorongnak pedig nagy hagyománya van a városban. A körülmények adottak lesznek, hogy kiszolgáljuk a szenvedélyes szurkolótáborunkat. Egy olyan csapatot szeretnék látni a jégen, ami egy erős alapra építve több játékrendszerben is képes játszani. Hiszek abban, hogy a fejlesztés, a játékrendszer és a kreativitás sikeresen tud együttműködni. A kemény munka mindig kifizetődik, szeretném elérni, hogy a játékosok örömmel jöjjenek a jégcsarnokba dolgozni” – idézte a szakember a dvtk.eu.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik