Jégkorong-vb: a szlovák szövetség kihagyja a válogatottból a KHL-ben játszókat

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 13:37
null
Illusztráció: AFP
A Szlovák Jégkorongszövetség úgy döntött, hogy nem hív meg a májusi elit-világbajnokságon induló nemzeti csapatba olyan hokist, aki az orosz bázisú KHL-ben játszik.

 

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint az Oroszország ukrajnai háborúja miatt hozott szlovák döntés kilenc kerettagot érint. Heten orosz, ketten kazah, illetve kínai KHL-es csapatban játszanak.

A sportág nemzetközi szövetsége (IIHF) a múlt héten jelentette be, hogy a 2023–2024-es idény végéig meghosszabbítja az orosz és a fehérorosz válogatottak eltiltását az IIHF-tornákon való részvételtől.

A lett-finn közös szervezésű világbajnokság május 12-én kezdődik és 28-án ér véget. Szlovákia a B jelű csoportban, Rigában szerepel Kanada, Csehország, Svájc, Lettország, Norvégia, Kazahsztán és Szlovénia társaságában, az elitbe a tavalyi divízió I/A-es világbajnokságról felkerült magyar válogatott az A-csoportban, Tamperében Finnország, az Egyesült Államok, Svédország, Németország, Dánia, Franciaország és Ausztria legjobbjaival kerül szembe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik