Osztrák hokiliga: a két Huber okozta a Fehérvár vesztét

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.12. 19:59
null
Fotó: Koncz Márton, archív
Az osztrák hokiliga (ICEHL) negyeddöntőjének harmadik meccsén a Red Bull Salzburg 2–1-re nyert, így 3–0-ra vezet a párharcban, és már csak egyetlen sikerre van a továbbjutástól.

A negyeddöntő első két meccsét a salzburgiak nyerték meg, így a fehérváriaknak égető szükségük volt a győzelemre, mivel újabb osztrák sikerrel a Volán egy mérkőzésre kerülhetett a kieséstől.

Vasárnap nem volt könnyű különbséget tenni a két csapat teljesítménye között. Az első két harmad után mind a kapura lövések, mind a gólok száma egyenlő volt (22–22, illetve 0–0).

A harmadik húsz percben Alex Petan végre megszerezte a vezetést Kevin Constantine csapatának, de sajnos pár perc után Paul Huber egyenlített. Több gól nem esett a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

Ennek 16. percében a másik Huber, Mario is gólt ütött (csak névrokonok), így a Salzburg megnyerte a meccset, a párharcban pedig már 3–0-ra vezet.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA (ICEHL)
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Red Bull Salzburg (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 2–1
(0–0, 0–0, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
Salzburg, 3028 néző. V: Fichtner (osztrák), Hronsky, Jedlicka (mindketten szlovákok), Riecken (osztrák).
SALZBURG: TOLVANEN – Robertson, Lewington / MacWilliam, GENOWAY (1) / Heinrich, Stajnoch / Stapelfeldt, Schreier – M. HUBER 1, Nissner, Thaler / Raffl, Baltram, Schneider / P. Huber 1, Wukovits, Hochkofler (1) / Harnisch, Bourke, Predan. Edző: Matt McIlvane
FEHÉRVÁR: O. ROY – Fournier, T. Campbell / Csollák, H. Nilsson / Vokla, Donaghey / Ambrus G. – Vértes, Hári J., Kuralt / Sarauer, Findlay (1), TERBÓCS / Leclerc, Bartalis I., PETAN 1 / Mihály Ákos, Rétfalvi, Ambrus Cs. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 44–34. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 1/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Salzburg javára.

MESTERMÉRLEG
Matt McIlvane:
– Nagyon nehéz meccset játszottunk, variáltuk a soraink összeállítását mérkőzés közben. Jól kezdtünk és egyre jobbá váltunk, ahogy telt az idő, kifárasztottuk a Fehérvárt. Idő kérdése volt, hogy gólt lőjünk, végig hittünk magunkban, és meg is nyertük ezt a végletekig kiélezett összecsapást. Mindhárom találkozónk egy góllal dőlt el, nagyon oda kellett figyelnünk vasárnap is.
Kevin Constantine: – Úgy látszik, bármit teszünk, ugyanaz a mérkőzéseink forgatókönyve. Rájátszás, kiélezett küzdelem, és egygólos Salzburg-győzelem. Minden erőt mozgósítottak a srácok, és küzdöttek, ahogy tudtak, nem érdemeltek vereséget, sajnálom ezért őket. A sok hiányzónk miatt nagyon nehéz dolgunk volt, de a párharc négy győzelemig tart.

További eredmények: Innsbruck–Vienna 2–5. Az állás: 1–2. Villach–Klagenfurt 3–4. Az állás: 1–2. Bolzano (olasz)–Linz 1–2. Az állás: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik