Erste Liga: a Gyergyó nyerte a hargitai derbit, tízgólos meccsen győzött az UTE

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.30. 20:30
null
Fergeteges mérkőzésen nyert az UTE (Fotó: utehoki.hu)
6–3-s győzelmet a Gyergyói HK a Csíkszereda ellen a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A FEHA19 hiába vezetett három góllal Újpesten, a lila-fehérek egy látványos fordítással otthon tartották a pontokat.

Öt percet kellett várni az első gólra az Erste Liga erdélyi rangadóján – Sylvestre révén a saját közönsége előtt játszó Gyergyó került előnybe. A csíkiak nyolc perccel később Péter Balázs révén egyenlítettek, az állás pedig a harmad végéig már nem változott.

A második játékrész is egy gyors hazai góllal indult, majd 10 percre rá megduplázta előnyét a Gyergyó – Vincze Péter és Szigeti Ákos volt eredményes. A harmadik hazai találatra Kubat révén gyorsan válaszolt a Csíkszereda, de a maradék öt percben nem tudta begyötörni az egyenlítő gólt.

A záró játékrészben hengereltek Szilassy Zoltán tanítványai: Sylvestre mellett Jalonen és Brance Orbán is beköszönt – a kék-fehérek részéről a szintén duplázó Kubat gólja csak a szépítésra volt jó, a Gyergyó 6–3-ra verte megyei riválisát.

Az 1–1-es első harmad után felpörögtek az események az újpesti jégcsarnokban. A sereghajtó Feha19 egy parádés rohammal öt perc alatt három gólt rámolt a hazai kapuba, de tévedett, aki 1–4-nél lefutottnak hitte a mérkőzés. Az UTE lépésről lépésre lefaragta a hátrányát, majd Nemes Benjamin révén kevesebb mint fél perccel a második harmad vége előtt megszerezte a lila-fehérek vezető gólját. A záró játékrész elején Kiss 6–4-re módosította az állást, amely ezután már nem is változott – drámai meccsen győzött az Újpest.

Alaposan megszórta a DVTK a hazai jégen játszó Dunaújvárost. Ritó László másfél perc után lőtt góljára még volt válasza az Acélbikáknak, de ezután beindult a miskolci henger – a Jegesmedvék meg sem álltak hat találatig, hazai oldalról Niskanen hozta a szépségtapaszt.

Elkapta az éllovast a DEAC, amely Sági Martin révén az első gólt is jegyezte – Schlekmann az első harmad végén válaszolt a hajdúsági találatra, így a nyitó harmad végén döntetlen állt az eredményjelzőn.

A második felvonásban a vezetést is megszerezte a Budapest Jégkorong Akadémia, de az előny nem tartott sokáig – a hazaiak Novotny és Dalecky révén még ebben a harmadban a maguk javára fordították az állást. A záró játékrészben Mark Smirnov gólja már a habot jelentette a tortán, a DEAC 4–2-re verte a listavezetőt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik