Jégkorong: Salló Alpár visszatér az EL-be, Nagy Gergő is üdvözölte

Vágólapra másolva!
2022.10.25. 18:40
null
Salló Alpár a román bajnokságban már jégre lépett, két nap múlva az Erste Ligában is megteheti
A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság 2021–2022-es kiírása döntőjének első mérkőzésén nagy visszhangot kiváltó, súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett Salló Alpár, az SC Csíkszereda játékosa a Nagy Gergővel, az FTC csapatkapitányával történt ütközésben. A 28 éves hátvéd hét hónap után bekerült a csíkszeredaiak soron következő, ötmeccses magyarországi túrájának keretébe.

Mint emlékezetes, az április elsejei mérkőzés első harmadának derekán Salló és Nagy Gergő ütközött, ami után Salló fejvédője leesett, s tarkójával csapódott a palánkról a jégre. Sallót hordágyon vitték le, azonnal kórházba szállították, s az első jelentések ugyan még életveszélyes sérülésekről szóltak, hamar kiderült, nincs szükség műtétre, a veszélyt jelentő ödéma másnap reggelre felszívódott.

Az ütközés után Nagy Gergőt a mérkőzés játékvezetői ugyan nem állították ki, ám az Erste Liga fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta, ami további indulatokat szított a döntő kapcsán, amelyet a Csíkszereda nyert meg 4–1-es összesítéssel.

Salló az elmúlt hétvégén a román bajnokságban már jégre lépett, a Sportul Studentesc elleni meccseken pénteken és szombaton is játszott, sőt, szombaton kétszer is eredményes volt.

Arról, hogy a játékos az Erste Ligában is újra szerepelhet, a csíkszeredaiak szurkolói csoportja számolt be kedden délelőtt hivatalos Facebook-oldalán, ahol a játékos is megszólalt.

„A felépülés lassú és fokozatos volt, mivel csak lépcsőzetesen tudtam növelni a terhelést, ez több, mint 3 hónapba telt, úgy szárazedzéseken, mint jégen. De most már mondhatom, hogy maximális erőbedobással tudom terhelni magam anélkül, hogy bármilyen rendellenességet éreznék. A döntés nem volt könnyű, hiszen még nem tudtam, hogy milyen érzések kavarognak majd bennem, ha újra felállok egy mérkőzésre. A Sportul Studentesc elleni hétvégi két mérkőzésen jól éreztem magam, és az orvosom beleegyezésével már a kinti meccseken is játszhatok. Egy kicsit izgulok, mivel régen volt tétmérkőzésem, de alig várom már, hogy újra együtt küzdjünk a csapattal. Az elvárásom pedig magamtól nem más, mint hasonlóképpen játszani, akárcsak a múlt szezonban, vagy még ennél is jobban teljesíteni. Meg szeretném köszönni Mindenkinek, többek között a szurkolóknak is, hogy mellettem voltak, támogattak, biztató üzeneteket küldtek. Várom már, hogy a jégen újra átérezhessem a buzdításukat!” – idézte Sallót a csíkszeredai drukkerek közösségi oldala.

Késő délután aztán a Ferencváros csapatkapitánya, Nagy Gergő is megosztotta közösségi oldalán a csíkszeredai drukkerek fenti képet, ezzel is üdvözölve a szerdaiak 55-ösének visszatérését a ligába.

SALLÓ ALPÁR SÉRÜLÉSE

Az SC Csíkszereda október 27-én kezdi meg az idénybeli második magyarországi túráját, amely öt mérkőzésből áll, és november 6-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik