Jégkorong: Egy–hét után vastaps – ilyet csak egyszer éltek át hokisaink

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 07:08
Bár a Hydro Fehérvár AV19 7–1-es vereséget szenvedett a Zürich Lionstól története első Bajnokok Ligája-mérkőzésén, a magyar csapat hokisai vastaps kíséretében hagyták el a jeget. Bartalis István úgy emlékszik, ilyet csak a válogatottal élt át Kanada ellen. A Volán első BL-gólját szerző Terbócs István csak akkor viszi haza a korongot, ha a többiek odaadják. 

„Nehezen, izzadtan, melegen éltük meg ezt a meccset, de nagyon örültünk neki, és minden egyes percét élveztük attól függetlenül, hogy még nehezek a körülmények ilyenkor, szeptember elején. A Zürich stratégiailag hasonlóan játszott, mint ahogy a Salzburg szokott, csak még jobban tudta kivitelezni a részleteket.A korong gyorsan járt, sokszor lemaradtunk egy-két lépéssel. Ezekhez a csapatokhoz kell majd fellépnünk, utolérnünk őket, és akkor a Salzburg ellen is több esélyünk lehet az ICEHL-ben” – foglalta össze tapasztalatait a Hydro Fehérvár első Bajnokok Ligája-gólját szerző Terbócs István.

Azzal a gólpasszt jegyző Bartalis István is egyetért, hogy élvezniük kell az összes meccsüket a BL-ben, mert nem minden nap adatik meg, hogy ilyen minőséget képviselő csapatokkal mérjék össze tudásukat. Ő már a válogatottban élt át hasonlót, hogy a nagy különbségű vereség ellenére vastaps kíséretében hagyták el a jeget. Hogy Terbócsnak is volt-e hasonló élménye, azt videónkban elárulja, ahogy azt is, hogy elteszi-e a korongot, amellyel beírta magát a Volán történelemkönyvébe.

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Hydro Fehérvár AV19–Zürich Lions (svájci) 1–7
(1–3, 0–1, 0–3)
A csoport másik meccsén

GKS Katowice (lengyel)–Rögle (svéd) 4–5(2–1, 1–0, 1–4)

A Fehérvár további programja
2. forduló, szombat
18.00:Fehérvár AV19–Rögle
3. forduló, szeptember 8.

18.05:Rögle–Fehérvár AV19
4. forduló, szeptember 10.
14.30:
Zürich Lions–Fehérvár AV19
5. forduló, október 4.
18.00:
GKS Katowice–Fehérvár AV19
6. forduló, október 12.
19.00:Fehérvár AV19–GKS Katowice

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik