Jégkorong: Tampere és Riga rendezi a 2023-as elit-vb-t – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 13:33
null
Finnország és Lettország rendezi a jövő évi elit jégkorong-világbajnokságot (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF), hogy a finn-lett pályázat nyerte el a 2023-as férfi elit jégkorong-világbajnokság rendezésének jogát, így Tampere és Riga ad otthont a jövő évi eseménynek.

 

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk Magyarország és Szlovénia közösen pályázott volna az esemény megrendezésére, de az IIHF a szükséges kormánygarancia hiánya miatt nem engedte tovább a pályázatot. Emiatt egyedül a finn-lett kandidálás volt érvényes, amely hivatalosan is elnyerte a 2023-as elit jégkorong-világbajnokság rendezésének jogát, amelyet eredetileg Szentpéterváron, Oroszországban tartottak volna, de a kialakult orosz–ukrán háború miatt erre nincs lehetőség.

A hivatalos közleményben a szövetség kiemeli a magyar-szlovén pályázatot is, hiszen annak ellenére, hogy Magyarország a szükséges kormánygarancia miatt visszalépett, prezentálásra kerültek a tervek, ami akár a 2028-as pályázat szempontjából is hasznos lehet.

Tamperében a 11 695 férőhelyes Nokia Aréna az egyik csoportkör küzdelmeinek, majdkét negyeddöntőnek, az elődöntőknek és a bronzmérkőzésnek, valamint a finálénak ad otthont. A másik csoportkör összecsapásait Rigában rendezik a Riga Arénában, majd két negyeddöntőnek is otthont ad Lettország.

Az IIHF arról is döntött, hogy a 2026-os férfi elit jégkorong-világbajnokságnak Svájc ad otthont, a két helyszínZürich és Fribourg lesz.

A jövő évi elit-világbajnokságot május 12. és 28. között rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik