Osztrák hokiliga: az első gól lehet a Fehérvár-siker titka

DÉNES SZILÁRDDÉNES SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.04.05. 08:01
null
Nem a levegőbe beszél Terbócs István (34): a Villach elleni elődöntő negyedik mérkőzésén két gólt is lőtt az első harmadban (Fotó: Dömötör Csaba)
Kedden rajtol Salzburgban az ICEHL-döntő a Volán részvételével, a vezetőedző Kevin Constantine szerint lendületesen kell belevágni a mérkőzésekbe – a számok ugyanis nem hazudnak.

 

Erre vártunk 14 éve: a Hydro Fehérvár AV19 története során először játszhat az osztrák bázisú ICEHL (korábban EBEL) fináléjában, a sikerben főszerepet játszik az idény előtt kinevezett vezetőedző, Kevin Constantine és az ő alapossága. A tréner elárulta, mivel az elődöntő és a Salzburg elleni első összecsapás között alig telik el néhány nap, nehéz megfelelő alapossággal felkészülni az ellenfélre.

„Azt mindenesetre mindenki tudja, hogy a Red Bull a liga legerősebb együttese, az alapszakasz túlnyomó részében vezette a tabellát – szögezte le Constan­tine.Amiben jó, abban nagyon jó, de úgy vettem észre, a rájátszás alatt nem újított sokat. Javarészt ugyanarról a keretről beszélünk, amellyel négyszer összecsaptunk az alapszakaszban, és a játéka sem változott jelentősen.”

Azt is kiemelte, az eddigi rájátszásbeli ellenfelek (Val Pusteria, Villach) és a Red Bull egyaránt kiemelkedően vált ritmust, és pillanatok alatt egyik kapu elől a másik előtt terem, a fő feladat ennek lelassítása lesz.

A köztudottan a statisztikában hívő amerikai szakember azt is megállapította, kulcsfontosságú, melyik együttes talál be előbb ellenfele kapujába:  „A számok azt mutatják, az első gólt szerző csapat jóval nagyobb eséllyel nyer. Ha azt akarjuk, hogy legyen sanszunk a bajnoki címre, kirobbanó formában kell rajtolnunk.”

„A rájátszásban nagy szerepet játszott a sikereinkben a jó kezdés, a célunk tartani ezt a tendenciát a döntőben is” – osztotta edzője véleményét a Fehérvár csatára, Terbócs István, aki hozzátette, nem szabad elfelejteni, hatvanperces egy meccs, és nem elég az elején előnybe kerülni, mindvégig meg is kell őrizni.


OSZTRÁK LIGA, A DÖNTŐ PROGRAMJA
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Kedd, 19.45:
Salzburg (osztrák)–Fehérvár (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Csütörtök, 19.45:
  Fehérvár–Salzburg (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
HARMADIK MÉRKŐZÉS
Szombat, 17.30: Salzburg–Fehérvár (Tv: Digi Sport2) – élőben az NSO-n!
NEGYEDIK MÉRKŐZÉS
Április 11. (hétfő), 19.45:
Fehérvár–Salzburg (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
HA SZÜKSÉGES
Április 13. (szerda), 19.45:
Salzburg–Fehérvár
Április 16. (szombat), 18.30:
Fehérvár–Salzburg
Április 18. (
hétfő), 19.45: Salzburg–Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik