Erste Liga: szenzációs meccsen szerzett előnyt a Csíkszereda az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2022.03.18. 19:53
null
A Csíkszereda húzta be az első meccset (Fotó: Csíkszereda)
A Csíkszereda 7–4-re legyőzte a Debreceni EAC-ot a jégkorong Erste Liga elődöntőjének első mérkőzésén, pénteken.

A másik elődöntő első meccsén a Gyergyó három gól nélküli harmad után, a hosszabbítás 12. másodpercében győzte le a Ferencvárost, emlékezetesen indult tehát a párharc és a lécet is magasra tette.

Ez a meccs nem rengeteg indulatot és feszültséget, sokkal inkább gólzáport hozott. A Csíkszereda már bő nyolc perc után hárommal vezetett, de a játékrész derekán egy perc alatt két góllal válaszolt a DEAC (3–2).

A második harmadban egyszer egyenlítettek is a debreceniek, végül 5–4-es hazai vezetéssel fordultak a felek a záró játékrészre. A harmadik harmad aztán lezárta a kérdéseket, a Csíkszereda két találatára nem érkezett válasz, 7–4 lett a vége.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–DEBRECENI EAC 7–4
(3–2, 2–2, 2–0)
Csíkszereda,
1100 néző. Vezette: Gergely, Sikó, Andre (romániaiak), Filip (román)
CSÍKSZEREDA: Adorján A. – Milam, O'Connor / KUBÁT 1 (1), Salló A. / Gecse H., Láday / Kuljas, Papp (1) – BECZE T. 1 (1), Lapenkov 1 (1), Taratuhin (2) / SZKACSKOV 1 (1), Sofron 1, STACH (3) / Péter B. (1), Részegh T. (1), Rokaly Sz. 1 / Casaneanu (1), Reisz, Rokaly N. 1. Edző: Rico Rossi
DEAC: Hetényi Z. – Gőz, Klimek / Jakabfy, KLOZ (2) / Sándor F., VOKLA (2) / Sándor B. – Kulesov 1, NOVOTNY 2, Spirko (1) / Berta (1), Molnár D. 1, Sági Martin / Bartók, Karmajev, Mazzag / Almási, Bogesics, Kozma F. Edző: György József
Kapura lövések: 44–26.
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 3/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Rico Rossi:
– Jól kezdtük az első harmadot, aztán kissé elaludtunk. Úgy tűnt, sohasem tudjuk dűlőre vinni a dolgot, de a végén megembereltük magunkat. Aggasztó volt az ingadozó teljesítmény, szombaton ismét nehéz meccsre számítok.
György József:
– Három nullánál tudtuk, nagyon nehéz lesz hosszabb ideig féken tartani a Csíkszeredát, de az időkérés után fel tudtunk állni. Keményebben kell játszanunk, a váltásokban is javulnunk kell, és a hosszú indításokra is oda kell figyelnünk, mert az ellenfél azonnal büntet belőlük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik