Jégkorong: lemondta februári programját a férfiválogatott

Vágólapra másolva!
2022.01.25. 17:35
null
Februárban nem meccsel a kapitány a válogatottal (Fotó: Török Attila)
A Magyar Jégkorongszövetség közlése szerint a februári válogatott szünetben nem lép jégre a magyar felnőtt férfiválogatott. Az eredeti tervek szerint Szlovéniával játszott volna Bledben két meccset a Sean Simpson irányította magyar nemzeti csapat, ám a vendéglátók a koronavírus terjedése miatt lemondták a mérkőzést.

A koronavírus omikron változatának terjedése miatt a szlovénokhoz hasonlóan sok európai jégkorong-szövetség mondta le a februári válogatott mérkőzéseket, mert inkább arra igyekeznek fókuszálni, hogy a bajnokságokban a járvány miatt halasztott találkozókat pótolni tudják.

A magyar szakszövetség közleménye szerint ugyan mindent megtettek, hogy a magyar válogatott mégis jégre tudjon lépni február elején, végül azonban mégsem sikerült ellenfelet találni, aminek többek között a téli olimpia jégkorongtornája is az egyik oka.

Mindezeket figyelembe véve a Magyar Jégkorongszövetség úgy döntött, hogy a csapat nem lép pályára februárban.

„Kár, hogy ez a helyzet nem teszi lehetővé, hogy februárban lejátsszuk a tervezett meccseinket. Előre nézünk, és nagyon motiváltan várjuk a májusi szlovéniai világbajnokságot. Most véglegesítünk egy nagyon érdekes és izgalmas menetrendet a torna előttre. Remélem, hogy ez a helyzet javulni fog és lehetővé teszi majd számunkra, hogy teljesítsük ezeket a terveket” – idézte a honi szövetség közleménye Sean Simpson szövetségi kapitányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik