Jégkorong: DVTK-győzelem a Kontinentális Kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 18:55
A DVTK Jegesmedvék szétlövéssel legyőzte a kazah Nomad Asztanát a jégkorong Kontinentális Kupa 3. körének az olaszországi Renonban (Ritten) zajló mérkőzéssorozatán, az E-csoport pénteki játéknapján.

Ritó László góljával korán vezetést szerzett a miskolci csapat, a kazah bajnok a harmadik harmad utolsó percében egyenlített. A hosszabbításban nem esett gól, a szétlövésben pedig Pavuk Attila, Magosi Bálint és Miskolczi Márk talált be a kapuba a magyar együttes részéről.

A DVTK szombaton a francia Grenoble legénységével, míg vasárnap a házigazda olasz Ritten Sporttal játszik. Az első két helyezett jut a sorozat januári négyes döntőjébe.

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS KUPA
3. kör, E-csoport, 1. forduló, Renon (Ritten)

DVTK-JEGESMEDVÉK–NOMAD ASZTANA (kazah) 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Ritten. V:
J. Magnusson (svéd), Meszynski (lengyel), Giacomozzi, Wiest (olaszok)
DVTK: ADORJÁN – Leppänen, Rusk – Rantanen, Láda B. – Joe, Vojtkó – Ruikka; Galanisz, Miskolczi, Magosi B. – VAS J., Sakaris (1), Kulmala – PAVUK 1, Tóth A., Berta – RITÓ 1, Albert, Köllő, Tóth G. Edző: Mikael Tisell
ASZTANA: MALGIN – Racsinszkij, Makljukov – Grebensikov, Lakiza – PELEVIN (1), JEGOROV – Ibrajbekov, Hurin; Belgibajev, Presznov, Zsdahin – Kovzalov (1), Ny. Mihajlisz, Jevdokimov – PETUHOV 1, Jakovlev, Szavickij – Nekrjacs, Veresagin, Aszetov. Edző: Jurij Mihajlisz
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Győztes lövés: Pavuk
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell:
– Szerencsére sikerült korán vezetést szereznünk, és kemény munkával a végéig megőriztük. Sajnos az utolsó percben egy szerencsétlenül pattanó korongból egyenlített a Nomad, de a szétlövésben is jól koncentráltunk, győztünk, nagyon elégedett vagyok!

A másik mérkőzésen
Ritten Sport (olasz)–Grenoble Bruleurs de Loups (francia) 2–0
(1–0, 0–0, 1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik