Jégkorong: dupla győzelemmel nyitott az osztrák ligában a HKB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 14:14
null
A Hokiklub Budapest csapatképe
Hétvégén lejátszotta első két mérkőzését a Hokiklub Budapest női csapata az osztrák bázisú EWHL bajnokságban. A budapesti együttes az EWHL-újonc dán Hvidovrét látta vendégül szombaton és vasárnap a Tüskecsarnokban. Mindkét meccs nagy különbségű Hokiklub Budapest-győzelmet hozott!

Először szombat kora délután léptek jégre a felek, és a hazaiak az első percben megszerezték a vezetést; Dabasi Rékának Horváth Tifani és Huszák Alexandra adta a gólpasszt. A nyitó harmad végéig újabb két találattal növelte előnyét a magyar csapat, mindkét alkalommal Horváth Tifani volt eredményes. Előbb a harmadik percben Dabasi Réka és Huszák Alexandra passzából, majd a tizenkettedik percben Dabasi Réka és Németh Bernadett átadásából.

A 21. percben ismét Horváth Tifani rezgette meg a vendégek hálóját Németh Bernadett és Dabasi Réka asszisztjából. A 31. percben a Hokiklub Budapest újabb találatát Averi Nooren jegyezte Stacey Scott átadásából, majd a 36. percben a hátvéd Tóth Enikő is elhelyezett egy korongot a dán kapuban Szamosfalvi Petra passzából. Így magabiztos 6–0-s vezetéssel mehetett a záró harmad előtti szünetre a Hokiklub Budapest.

Az utolsó felvonásban sem engedett a tempóból a hazai együttes, és tovább gyakorolva nyomást ellenfelére az 50. percben Somogyi Vivien jóvoltából megszületett a hetedik magyar gól. A gólpasszt Dabasi Réka és Horváth Tifani adták. Az 58. percben egy kiállítást követően a budapestiek büntetőlövést hajthattak végre, amelyet Averi Nooren tökéletesen kivitelezett, ezzel megszületett a magabiztos, kapott gól nélküli 8–0-s Hokiklub-győzelem!

Hokiklub Budapest–Hvidovre Ishockey Klub 8–0

Vasárnap délelőtt ismét összecsaptak a felek a Tüskecsarnokban, és ez a találkozó is Hokiklub-sikert hozott.

A hatodik percben Huszák Alexandra emberhátrányban megszerezte a magyar csapat első gólját, majd a 18. percben ismét Huszák volt eredményes Horváth Tifani és Tóth Enikő átadásából.

A második játékrész újabb Huszák-góllal indult; a 21. percben volt eredményes Dabasi Réka és Horváth Tifani passzából. Két minutummal később remekül használta ki emberelőnyét a Hokiklub; Grkovic Jelena átadásából lőtte be Horváth Tifani a korongot a dán kapu felső vasa alá. A harmad vége előtt szépíteni tudott a skandináv csapat, így a záró játékrész 4–1-ről indulhatott.

Az 55. percben újabb emberelőnyös helyzetet sikerült gólra váltani, Horváth Tifani és Tóth Enikő átadásából Huszák Alexandra szerezte meg a Hokiklub Budapest ötödik gólját, beállítva ezzel az 5–1-es végeredményt.

Hvidovre Ishockey Klub–Hokiklub Budapest 1–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik