Sofronék Dél-Koreát is kiadós verésben részesítették

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 18:37
null
Vas János tartja a korongot a dél-koreai kapu mögött<br />(Fotó: MTI/EPA/Andrzej Grygiel)
Második mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a lengyelországi tornán szereplő magyar jégkorong-válogatott, amely Románia után (7–0) Dél-Koreát is kiadós verésben részesítette. Hibátlan együttesünkre a záró fordulóban a legnehezebb falatnak ígérkező házigazda lengyel együttes vár.

A keretben több változás is történt az első mérkőzéshez képest, a kanadai szövetségi kapitány, Rich Chernomaz ígérete szerint próbált mindenkinek egyforma játéklehetőséget adni a bizonyításra. A kapuba így került be a miskolciak hálóőre, Gyenes Dávid, míg mezőnyben Hetényi Péter, Orbán Attila, Hajós Roland, Pavuk Attila és Szappanos Dávid szorgoskodott.

A románok ellen shutouttal záró Rajna Miklós a kispadon foglalt helyet, míg Hegyi Ádám, Láda Balázs, Somogyi Balázs, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint ezúttal nem volt jégen. A tervek szerint a harmadik napra a fehérvári különítményből kapnak „szabadságot" néhányan, akik nem is várják meg a záró meccset, hanem hazajönnek előbb, pihenni az EBEL-folytatásra.

A mérkőzésen aztán olyan történt velünk, ami a tornán eddig nem, sőt, mindjárt négyzetre emelve. Egyrészt gólt kaptunk, másrészt hátrányba kerültünk. Mindezt a 11. percben. Ez aztán felpaprikázta a magyar csapatot: öt perc elteltével már átvettük a vezetést, méghozzá úgy, hogy Orbán Attila gólja után 24 mp-vel Ladányi Balázs is eredményes volt. Nem telt el másfél perc, a csütörtökön is eredményes Vas János is beköszönt a dél-koreai kapusnak. Nemcsak gólokban, hanem lövésekben is háromszor annyit vállaltunk, abban 18–6-ra hoztuk a harmadot, amely abszolút mutatta mezőnyfölényünket (3–1).

A második felvonásban nemcsak tartottuk a kétgólos különbséget, hanem azt a felvonást is sikerült plusz kettővel abszolválni. Hári János a periódus elején, Sofron István pedig a közepén talált be, utóbbi fórból volt eredményes. Együttesünk továbbra is megőrizte dominanciáját, egyértelműen irányította a játékot – bár a lövőkedv valamelyest csökkent, így már csak duplára (14–7) vertük az ellent –, tudásbeli különbségét pedig újabb gólokra váltotta (5–1).

A 47. perc elején Sofron növelte az előnyünket, ezúttal nem is kellett fór a fehérvári támadó találatához, mint a második játékrészben. Mind közül a záró felvonásban volt a legkevesebb a gólveszély, nekünk nyolc lövést írtak be a statisztikai lapra, és még ezzel is tartottuk a kétszeres különbséget. Dicséretes a hat lőtt, még inkább az egy kapott gólunk (6–1).

Az örömünkbe azért vegyült üröm is: a mérkőzésre eredetileg Bálizs Bence volt kijelölve kezdő kapusként, neki azonban még az edzésen ellőtték az ujját. Egyelőre nincs diagnózis, de az sem elképzelhetetlen, hogy eltört. Az viszont valószínűsíthető, hogy a tornán már nem kap szerepet. Bővebben a hírről!

JÉGKORONGTORNA, TYCHY (LENGYELORSZÁG)
2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 6–1 (3–1, 2–0, 1–0)
Tychy, 100
néző
MAGYARORSZÁG: GYENES – Pozsgai (1), Tokaji, SOFRON 2, VAS M., LADÁNYI 1 (2) – Kiss Dániel, Gőz, Hári 1 (1), Vas J. 1, Kovács Cs. – Szélig, Szirányi B. (1), Bartalis (1), Sikorcin (1), Benk – Hetényi P., Orbán 1, Szappanos, Hajós, Pavuk (1). Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
DÉL-KOREA: Szon Ho Szung – Csang Dzsun Il, Kim Hje Ok (1), Sin Hjung Jun, Kim Szang Vuk 1, An Dzsin Huj – Li Don Ku, Kim Bun Dzsin, Pak Te Hvan, Szung Vu Dzse, Li Jung Dzsun – Kvak Hjung Ki, Cso Hjung Gon, Szin Szang Vu, Jun Dzsi Man, Sin Szang Hun – Oh Kvan Szik, Kim Vu Jung, Li Csan Vi, Li Min Vu, An Dzsung Hjun. Szövetségi kapitány: Bjun Szun Vuk
Kiállítások: 10+10 perc fegyelmi (Vas J.), ill. 12+10 perc fegyelmi (Pak Te Hvan)
MESTERMÉRLEG
Rich Chernomaz: – Kissé lassan kezdtünk, de aztán belejöttünk, szétkorcsolyáztuk az ellenfelet, amely a végére el is fáradt. Kihasználtuk a helyzeteinket, és nagyon jól védekeztünk. Mindenki keményen dolgozott, betett valamit a közösbe, nagyon elégedett vagyok. Kellemes meglepetés volt, hogy Hajós sora milyen jó munkát végzett: ügyesen hokiztak, és az első gólunkat is ők lőtték. A Sofron, Vas Márton, Ladányi hármast azért raktam össze, mert tudom, hosszú történelmük van, és látszik is, hogy érzik egymást, most is gólokat szereztek.
PÁRBAJ:
Kapusok: Gyenes 93.8%, ill. Szon Ho Szung 82.4%
Lövések: 34 (15, 12, 7), 16 (5, 7, 4)
Emberelőnyök: 3/1 (–, 2/1, 1/0), ill. 2/0 (–, 2/0, –)
Büntetőpercek: 20 (–, 20, –), 22 (–, 20, 2)
KÉSŐBB

Lengyelország–Románia 10–0 (2–0, 3–0, 5–-0)
A TORNA TOVÁBBI PROGRAMJA
Szombat, 14.30: Dél-Korea–Románia, 18: Lengyelország–MAGYARORSZÁG (Tv: Digi Sport1)

AZ ÁLLÁS
1. Magyarország 2 2 13–1 12 6
2. Lengyelország 2
2
13–2 11 6
3. Dél-Korea 2 2 3–9 –6 0
4. Románia 2
2
0–17 –17 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik