Ausztriával és Szlovéniával egy csoportban a mieink

Vágólapra másolva!
2011.05.12. 13:41
null
Minden meccs élet-halál harc lesz (Fotó: Szabó Miklós)<br />
A magyar jégkorong-válogatott a most zajló A-csoportos világbajnokságon kieső osztrák és szlovén, valamint rajtuk kívül a japán, a brit és az ukrán csapattal került azonos divízió 1-es csoportba. A versenykiírást átszervezték, így van egy erősebb hatos, illetve egy gyengébb a divízió 1-ben. A mieinket az előbbibe sorolták be.

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) csütörtöki pozsonyi ülésén arról döntött, hogy átszervezi a divizió 1-es világbajnokságot. Az eddigi gyakorlattal ellentétben, a jövő évben már nem két egyenértékű hatos csoportban küzdenek meg a csapatok, hanem gyakorlatilag két külön osztályra oszlik a divízió.

kerdes=Ön örül az átszervezésnek?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd
SZOMBATON MÁR HELYSZÍN IS LESZ

A helyszínről szombaton 17 szavazat alapján döntenek majd. Hat voks lesz a résztvevő országoké, 11 pedig a nemzetközi szövetség delegáltjaié. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy a hat résztvevő csapat – természetesen a britek kivételével – szlovén rendezést szeretne, de a szövetségben jobban örülnének, ha Nagy-Britannia lenne a házigazda, ott ugyanis már régen rendeztek világbajnokságot (1992-ben C-csoportos vb-t).

A mieink „természetesen” az erősebb hatosba, az úgynevezett divizió 1-es A-csoportba kerültek, amelyben Ausztria, Szlovénia, Japán, Nagy-Britannia és Ukrajna lesz csapatunk ellenfele. A jövő év áprilisában esedékes torna helyszínét egyelőre nem jelölték ki.

A rendezésre Nagy-Britannia és Szlovénia jelentkezett, arról pedig szombaton döntenek, hogy melyikük rendezheti meg a tornát. A magyarok és az ukránok – mivel az idén rendezők voltak – nem jelentkezhettek házigazdának.

A divízió 1 A-csoportjából a két első helyezett jut majd föl a világelitbe, míg az utolsó helyen végző csapat kiesik a divízió 1 B-csoportjába. Magyar szempontból tehát érdekes lesz az új rendszer, mert bár a feljutásra nem biztos, hogy kevesebb esélyünk lesz, mint eddig, a kiesés elkerüléséért is nagy erőfeszítésekre lesz szükség.

A mostani változtatás legnagyobb vesztesei a lengyelek, akik elvileg A-csoportosok lettek volna a divízió 1-ben, ám Japánt – amely az országot ért természeti csapás miatti távolmaradt a budapesti vb-től – automatikusan az A-csoportba sorolták.

A KÖZÉPMEZŐNY A CÉL – NÉMETH MIKLÓS

 

"EZ SPORT, A JOBB CSAPATNAK KELL FELKERÜLNI"
„Lehet óriási körbeverés, de a bennmaradásért is szerintem minimum két meccset kell nyerni – nyilatkozta Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke a Nemzeti Sport Online helyszíni tudósítójának. – Az, hogy egymeccses volt a divízió-1, az a sajnálatos japán eseményeknek volt köszönhető, ha az nincs, legalább kétmeccses lett volna a torna. Ez sport, a jobb csapatnak kell felkerülni, és úgy gondolom, valahol ez a jövő. Sajnos, hogy a mi utánpótlásunkban van egy kis lyuk, és ez meg fogja nehezíteni a következő éveket. Valószínűleg a középmezőnyben maradásért fogunk küzdeni, viszont sokat fogunk erősödni is."
DIVÍZIÓ 1-ES VB
A-CSOPORT
Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Japán, Nagy-Britannia, Ukrajna
B-CSOPORT
Lengyelország, Dél-Korea, Litvánia, Hollandia, Románia, Ausztrália

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik