Gólparádét rendezett a Detroit Red Wings és a Carolina Hurricanes

Vágólapra másolva!
2009.02.08. 07:20
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 116. játéknapján valóságos gólparádét rendezett a Detroit Red Wings és a Carolina Hurricanes. A Detroit hazai pályán 8–3 gázolt át az Edmonton Oilersen, a Carolina pedig idegenben verte meg 7–2-re a Phoenix Coyotes csapatát. A Vancouver is hetet ütött a Chicagónak.
Nyolcszor örülhettek a Detroit játékosai
Fotó: Imago (archív)
Nyolcszor örülhettek a Detroit játékosai
Nyolcszor örülhettek a Detroit játékosai
Fotó: Imago (archív)
Nyolcszor örülhettek a Detroit játékosai

Hamar elintézte az NHL alapszakaszának 116. játéknapján a rá váró feladatot a Detroit Red Wings: az autóváros csapata háromszor kényszeríttette megadásra az Edmonton Oilers védelmét az első hat percben, megadva ezzel a találkozó alaphangját.

Sőt az első harmad hátralévő részében még kétszer került a pakk a kanadaiak kapujába, így tulajdonképpen már az 5–0-val záruló első játékrész után eldőlt a mérkőzés. Csak a történeti hűség kedvéért tegyük hozzá, hogy a vendégek egész jól helytálltak a második harmadban (ezt csak 1–0-ra hozta a Detroit), mi több, a záró felvonást meg is nyerték az addigra kiengedő Red Wings ellen (2–3).

„Azt hiszem, ez volt a legjobb harmadunk az egész szezonban – emlékezett vissza a meccs után az első húsz percére az egy gólt szerző Dan Cleary. – Mind a négy sorunk eredményes volt. Sokkal többet lőttünk kapura, mint az ellenfél, és az emberelőnyöket is jól használtuk ki.”

A Carolina csak egy góllal maradt el a Detroit teljesítményétől: a Hurricanes 7–2-es győzelmet aratott a Phoenix Coyotes otthonában. Ez a találkozó máshogyan alakult, mint a fenti: kiegyensúlyozott első harmad (1–1) után a folytatásra maradt a döntés.

A második játékrészt már 3–1-re megnyerte a Carolina, de a kétgólos előny még nem volt életbiztosítás. A záró szakaszban végül még hármat rámolt be az egyszer sem kapituláló Hurricanes, így alakította ki a 7–2-es végeredményt, elsősorban nagyszerű emberelőnyös játékának köszönhetően.

„Sokat lőttünk a kapura ahelyett, hogy nekiálltunk volna bűvészkedni” – magyarázta az egyszerű receptet Matt Cullen, aki maga is eredményes volt emberelőnyből. A Phoenix e vereséggel sorozatban a hatodik találkozóját vesztette el, és ezzel magának mondhatja a liga leghosszabb vereségsorozatát.

A játéknap legkésőbb lejátszott találkozója szintén gólzáport hozott, a hazai pályán fellépő Vancouver Canucks főleg az első két harmadban mutatott jó játékának köszönhetően verte meg 7–3-ra a Chicago Blackhawks csapatát. Bár az előbbiekben taglalt két együttes teljesítményét elnézve a vancouveri siker nem is annyira meggyőző, hiszen itt "csak" négy volt közte...

NHL

ALAPSZAKASZ, 116. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Philadelphia Flyers 3–4 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Anaheim Ducks 1–2
Detroit Red Wings–Edmonton Oilers 8–3
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 2–5
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 3–2 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Los Angeles Kings 1–3
Washington Capitals–Florida Panthers 3–1
Columbus Blue Jackets–San Jose Sharks 3–2 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–NY Islanders 1–0
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 4–1
Phoenix Coyotes–Carolina Hurricanes 2–7
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 7–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik