Vas János áprilisban a rájátszásba és a válogatottba is vágyik

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 10:55
Szorgosan termeli a pontokat az Iowa Stars mezében Vas János, s csak egy lépés választja el az NHL-től. Azonban még az AHL-ben hokizik, ráadásul közeleg a Divízió 1-es világbajnokság, amely egybeesik az ottani alapszakasz végével.
Vas AHL-karrierjének eddigi legtermékenyebb szezonját futja
Vas AHL-karrierjének eddigi legtermékenyebb szezonját futja
Vas AHL-karrierjének eddigi legtermékenyebb szezonját futja
Vas AHL-karrierjének eddigi legtermékenyebb szezonját futja

Van benne energia

„Most már minden attól függ, mit akarnak a Dallas vezetői - nyilatkozta Vas NHL-s esélyeiről Scott White, az Iowa Stars igazgatója. - Ha egy fiatal srác mehet föl, akkor azt mondom, ő az egyik esélyes. Manapság sokkal nagyobb önbizalommal játszik. Ebben a szezonban eddig nagyon kiegyensúlyozott. A játék fizikai részében még javulnia kell, főleg ahhoz a húsdarálóhoz, amely az NHL-meccseken van. Ám van benne energia.”
„Nem vagyok rossz passzban - mondta Vas -, a keretben például második vagyok a pontlistán, s AHL-karrierem eddigi legtermékenyebb szezonját futom.”

A szélső mérlege eddig 56 mérkőzésen 32 pont, ami az összesített listán éppen a századik helyre jó. De vajon mit jelent ez az NHL-ben a bemutatkozás szempontjából?

„Nekem még senki sem mondott semmit, de ez már csak így megy itt. Az a néhány csapattársam is, aki már járt „fönn”, reggel jött edzésre, és akkor szóltak nekik, hogy irány a repülőtér és délután a Dallas öltözője.”

A másik egyre aktuálisabb téma a válogatott, hiszen április 13-án kezdődik a szapporói divízió 1-es világbajnokság, az Iowa pedig április 13-án vívja az alapszakaszban az utolsó mérkőzését.

„Nehéz kérdés ez. Sajnos semmivel sem vagyok okosabb, mint a szezon előtt: szeretnék bejutni a rájátszásba, és szeretnék ott lenni a vb-n is. Ha az Iowa nem lesz a playoff tagja, akkor elméletileg van lehetőség arra, hogy elkéredzkedjek. Gondolkodtam is ezen, de annyi minden történhet még addig, hogy ezt egyelőre fel sem vetettem. Szeretnék játszani a válogatottban, már a világbajnokság első napjától, de temérdek meccsünk van még ideát. Az is megeshet, hogy becsúszunk a rájátszásba, akkor pedig az egész kérdés okafogyottá válik.”

„Az idén nyáron lejár a szerződésem. Ráadásul itt olyan bonyolult átigazolási szabályok vannak, hogy én sem értem minden részletét. Például, ha a Dallas hosszabbítani szeretne, amit én nem fogadok el, akkor csak európai klubhoz igazolhatok és hasonlók. Ha viszont nem akarják megadni nekem a lehetőséget, akkor legalább engedjenek el. Az én célom az NHL, úgyhogy inkább Amerikában igazolok másik, esetleg nem ilyen erős csapathoz.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik