Három vereség után szétlövéssel nyert a Detroit Red Wings

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 08:06
Henrik Zetterberg eredményes rávezetésének köszönhetően megszakadt a Detroit Red Wings rossz sorozata, és három vereség után nyerni tudott a csapat az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 101. játéknapján. Szétlövéssel nyert a Montreal, a Washington és a Toronto is. Az Ottawa Senators otthon könnyedén győzte le a Carolinát.
Nicklas Lidstrom (balra) és Dominik Hasek öröme
Reuters
Nicklas Lidstrom (balra) és Dominik Hasek öröme
Nicklas Lidstrom (balra) és Dominik Hasek öröme
Reuters
Nicklas Lidstrom (balra) és Dominik Hasek öröme

Henrik Zetterberg talált be egyedüliként a szétlövéseknél a Detroit Vancouver elleni meccsén, és ennek köszönhetően három elvesztett meccs után nyert a Red Wings.

A hazaiak számára jól kezdődött a mérkőzés, hiszen az első harmad hajrájában, és a második felvonás elején is Daniel Cleary volt eredményes, így a ligaelső két góllal is vezetett.

Azonban nem örülhetett sokáig a detroiti gárda, hiszen a második játékrész hajrájában Sedin és Naslund is gólt szerzett a vendégek részéről, így a Canucks kiegyenlített. A mérkőzésen több gól nem esett, és mivel a hosszabbításban sem, ezért jöhettek a rávezetések, ahol az előbb említett Zettergberg főszereplésének köszönhetően nyertek a hazaiak.

Majd’’ két harmadot az egyik legnagyobb sztárja, Daniel Alfredsson nélkül játszott az Ottawa a Caroloina ellen, ugyanis a hazaiak csapatkapitánya csípősérülést szenvedett a második felvonás elején 1-0-s Senators vezetésnél.

Ez azonban nem vetette vissza a hazai csapatot, amely a mérkőzés felénél járva két és fél per alatt három gólt szerezve el is döntötte a mérkőzést.

A rendes játékidőbeli 4-4-es állást követően a hosszabbításban nem esett gól a Washington-Edmonton összecsapáson, így a szétlövés következhetett, amely során mindkét együttes rengeteget hibázott, és ennek köszönhetően a játékosok összesen huszonnégyszer próbálkozhattak bevenni az ellenfél kapuját.

Ez azonban csupán a Capitals szélsőjének, Matt Bradleynek sikerült csak, aki ezzel el is döntötte a két pont sorsát.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL), ALAPSZAKASZ

101. JÁTÉKNAP
Atlanta Trashers Montreal Canadiens 2-3 – szétlövéssel
Washington Capitals Edmonton Oilers 5-4 – szétlövéssel
Detroit Red Wings Vancouver Canucks 3-2 – szétlövéssel
Phoenix Coyotes Columbus Blue Jackets 3-4
Boston Bruins Toronto Maple Leafs 2-3 – szétlövéssel
Ottawa Senators Carolina Hurricanes 5-1
Nashville Predators Anaheim Ducks 1-2
San Jose Sharks Dallas Stars 2-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik