Detroitban lepte meg a ligaelső Red Wingset a St. Louis Blues

Vágólapra másolva!
2008.01.01. 14:57
Nyolc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 84. játéknapján. Hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a Detroit Red Wings. Sorozatban tizedik idegenbeli győzelmét aratta a San José Sharks.
Jay McClement (balra) és Brett Lebda harcol a korongért Detroitban
AP
Jay McClement (balra) és Brett Lebda harcol a korongért Detroitban
Jay McClement (balra) és Brett Lebda harcol a korongért Detroitban
AP
Jay McClement (balra) és Brett Lebda harcol a korongért Detroitban

Detroitban vendégszerepelt a St. Louis, és a papírforma a hazai Red Wings győzelmét vetítette elő. A detroiti együttes szerepel a legjobban a ligában, míg a Blues utolsó négy meccsét egyaránt elvesztette.

Ennek ellenére a detroitiak képtelenek voltak bevenni egykori társuk, Manny Legace hálóját. A kapus, aki 1999-től 2006-ig volt a Red Wings alkalmazottja, 31 lövést hárított, ezzel 20. olyan meccsét játszotta, amikor nem kapott gólt.

A társak ellenben a harmadik harmadban megemberelték magukat, Erik Johnson vezetést szerzett a vendégeknek. A végén kockáztatott a Detroit Red Wings, levitték a kapust is, ám az egyenlítés nem sikerült, sőt, Lee Stempniak a lefújás előtt 22 másodperccel bebiztosította a győzelmet. A Detroit először nem szerzett gólt a mostani szezonban.

Remekel idegenben a San José, amely sorozatban tizedik győzelmét aratta saját pályájától távol. A Sharks Minnesotában diadalmaskodott 3-2-re, és már csak két győztes meccsre van a Detroit ligacsúcsától, amely 12 idegenbeli győzelmet számlál. A Red Wings ezt 2006 tavaszán érte el.

Hazai pályán diadalmaskodott a Boston Bruins, amely az Atlantát. A bostoniak első gólja – amit Dennis Wideman szerzett – volt a klub történetének 18 000. gólja. Ennél többet csak a Montreal lőtt, amely 18 886-nál tart.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 84. JÁTÉKNAP
Boston Bruins Atlanta Thrashers 5-2
Columbus Blue Jackets Edmonton Oilers 4-2
Detroit Red Wings St. Louis Blues 0-2
Minnesota Wild San José Sharks 2-3
Phoenix Coyotes Colorado Avalanche 4-3 – szétlövés után
Carolina Hurricanes New York Islanders 1-4
Dallas Stars Nashville Predators 0-1
Calgary Flames Vancouver Canucks 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik