Csúnyán elpáholta a Montreal Canadiens a Florida Panthers együttesét

Vágólapra másolva!
2007.12.29. 10:33
Megszakította hatmeccses nyeretlenségi sorozatát a Florida ellen az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 81. játéknapján a Montreal. A Canadiens a Panthers otthonában nyert 5-1-re. Sikerrel zárta a legutóbbi játéknapot a New Jersey Devils, a Carolina Hurricanes és a San Jose Sharks is.
A Canadiens kapusa, Cristobal Huet csak egyszer kapitulált
Reuters
A Canadiens kapusa, Cristobal Huet csak egyszer kapitulált
A Canadiens kapusa, Cristobal Huet csak egyszer kapitulált
Reuters
A Canadiens kapusa, Cristobal Huet csak egyszer kapitulált

Szinte hihetetlen, de az első három montreali kapuralövés utat talált Tomas Vokoun kapujába, így alig öt perc elteltével már három góllal vezetett a Canadiens a Florida otthonában. Végül a Panthers 5-1-es vereséget szenvedett.

Sorrendben Guillaume Latendresse, Michael Ryder és Christopher Higgins mattolta az első harmadban a "párducok" kapusát, aki már a meccs eme korai szakaszában átadta a helyét Craig Andersonnak. (A második harmadban azért visszajött Vokoun.)

Tom Kostopoulos és Mark Streit tette teljessé a vendég gólszerzők listáját, míg hazai oldalon Olli Jokinen kozmetikázta az eredményt.

A Canadiens nem tudott nyerni az előző hat Panthers elleni találkozóján - most Floridában állt nemes bosszút.

A New Jersey Devils a Buffalo Sabres ellen nyert. Ales Kotalik a második harmadban szerzett góljára a harmadik harmadban érkezett Mike Mottau válasza. A ráadásban már nem esett több találat, következhetett a szétlövés, amelyben egyedül Zach Parise talált be, így a Devils 2-1-es sikert aratott.

A Carolina változatos meccsen 4-3 nyert a Boston ellen. Bár a Bruins egyszer sem vezetett a találkozón, mégsem adta könnyen a bőrét. A végeredmény Phil Kessel találatával alakult ki. A harmadik harmad korai szakaszában esett gól után még reménykedtek a "bocsok" szurkolói, az egyenlítés azonban elmaradt.

Egyetlen találat döntött St. Louis-ban, ahol Milan Michalek három perccel a rendes játékidő lejárta előtt ütött gólja a Sharks sikerét eredményezte.

Jevgenyij Nabokov összesen huszonhat lövést hárított, s ezzel a Kings elleni győzelem után újabb sikerhez segítette csapatát.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG

81. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils-Buffalo Sabres 2-1 - szétlövés után
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 4-3
Florida Panthers-Montreal Canadiens 1-5
St. Louis Blues-San Jose Sharks 0-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik