Brendan Shanahan gólja törte meg a New Jersey nagy sorozatát

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 08:22
Megszakadt a New Jersey Devils kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, miután 1-0-ra kikapott hosszabbításban a New York Rangers otthonában. Kilencet ütött a Colorado, a szenvedő fél a St. Louis volt. Sorozatban hatodik győzelmét aratta a Detroit Red Wings.
Rangers-öröm
AP
Rangers-öröm
Rangers-öröm
AP
Rangers-öröm

A Rangers otthonába látogatott a New Jersey azzal a feltett szándékkal, hogy folytatja jó szereplését. A Devils az elmúlt kilenc meccsen nem talált legyőzőre, nyugodt azonban mégsem lehetett, hiszen a Rangers az idei három találkozójukat egyaránt megnyerte.

Ritkaság, hogy egy jégkorong-mérkőzésen a rendes játékidőben nem születik gól. Most ez történt, a hosszabbításnak kellett döntenie. A végén a Rangers örülhetett, hiszen Brendan Shanahan a hálóba vágta Scott Gomez passzát. Ez volt egyébként az egyetlen lövés a hosszabbításban - 30 másodperccel korábban kezdődött a hosszabbítás

Milan Hejduk remeklését hozta a Colorado – St. Louis összecsapás. Az Avalanche játékosa három góllal és három gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. A denverieknek egyébként ez volt az 1000. győzelmük az NHL-ben.

Közel egy éve fordult elő utoljára, hogy egy csapat kilenc vagy több gólt szerezzen a bajnokságban, 2007. január 4-én a Toronto a Bostont verte 10-2, míg a San José a Detroitot 9-4-re.

Ha már a Detroitnál tartunk, a Red Wings magabiztos sikert aratott a kétszer is egyenlíteni tudó Carolina ellen. Vatteri Flippula és Johan Franzen találatára ugyan még érkezett válasz, ám Andreas Lilja gólját már nem tudták kiegyenlíteni a vendégek.

A Red Wings hatodik győzelmét aratta sorozatban.

Nem megy a Chicagónak, amely ezúttal hazai pályán kapott ki. Az egymás után negyedik vereségét elszenvedő Blackhawks hiába támadott sokat, a kanadaiak kapujában Mikka Kiprusoff remek napot fogott ki, 35 alkalommal védett, többször hatalmas bravúrral.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 64. JÁTÉKNAP
New York Rangers New Jersey Devils 1-0 – h. u.
Detroit Red Wings Carolina Hurricanes 5-2
Chicago Blackhawks Calgary Flames 2-3
Colorado Avalanche St. Louis Blues 9-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik