Canucks-bravúr, megszakadt a Colorado hazai veretlenségi sorozata

Vágólapra másolva!
2007.11.04. 08:38
Tíz mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL): öt hazai és öt vendéggyőzelem született. Öt összecsapáson is egy gól döntött a sikerről. A hazaiak közül a legnagyobb arányú győzelmet a Calgary Flames ellen 4-1-re diadalmaskodó Minnesota Wild könyvelhette el. A látogatók legfölényesebb diadalát a Phoenix Coyotes otthonában 5-2-re nyerő Anaheim Ducks mondhatta magáénak.
Nagy csatát láthatott a közönség a Colorado-Vancouver találkozón
Reuters
Nagy csatát láthatott a közönség a Colorado-Vancouver találkozón
Nagy csatát láthatott a közönség a Colorado-Vancouver találkozón
Reuters
Nagy csatát láthatott a közönség a Colorado-Vancouver találkozón

Az egyik legnagyobb csatát a Colorado Avalanche és a Vancouver Canucks vívta, és a végén a vendégek örülhettek. Az eredmény meglepetést jelent, lévén a hazaiak ebben a bajnokságban először szenvedtek vereséget saját közönségük előtt.

Az összecsapás egyik hőse Daniel Sedin volt, aki két góllal és egy assziszttal járult hozzá együttese sikeréhez. A svéd klasszis azonban saját érdemei helyett a csapat produkcióját emelte ki.

„Jól támadtunk, de védekezésben is kiválóan teljesítettünk. Ez a titok: ha jól védekezel, akkor támadásaid is sikeresek lehetnek” – jegyezte meg Sedin.

A gólok sorát a nyitó harmad 11. percében éppen a svéd hokis nyitotta meg, az első szünetig nem is változott az eredmény. A Colorado a 32. percben Jeff Finger révén egalizált, de a 36. percben ismét a vendégek örülhettek, Brendan Morrison volt eredményes.

A záró felvonás rendkívül izgalmasan alakult, potyogtak a gólok. Ryan Kesler (42.) találatával már 3-1-et muatott az eredményjelző, de Marek Svatos (46.) újra reményt adott a hazai drukkereknek. Sedin (54.) azonban gondoskodott arról, hogy megnyugodjanak a vancouveriek, így 10 mp-cel a vége előtt Svatos már csak szűkíteni tudott együttese hátrányán, az egyenlítésre nem maradt idő.

A Colorado Avalanche egyébként klubcsúcsot állított be azzal, hogy megnyerte korábbi hat hazai bajnokiját. Az 1994-1995-ös szezonban – még quebeci gárdaként – rajtolt hasonlóan eredményesen.

„Csapatunk rendkívül keményen küzdött ma este. Nagy örömöt jelent számomra ez az eredményesség” – szögezte el Alain Vigneault,. a Canucks vezetőedzője.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL), ALAPSZAKASZ

29. JÁTÉKNAP
Ottawa Senators Boston Bruins 3-2
New York Islanders Pittburgh Penguins 3-2
New York Rangers New Jersey Devils 2-1
Carolina Hurricanes Florida Panthers 4-2
Tampa Bay Lightning Atlanta Thrashers 4-6
Minnesota Wild Calgary Flames 4-1
St. Louis Blues Chicago Blackhawks 2-3
Phoenix Coyotes Anaheim Ducks 2-5
Colorado Avalanche Vancouver Canucks 3-4
Los Angeles Kings San Jose Sharks 1-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik