Taktikai okokból léptünk vissza a 2012-s rendezéstől, de későn

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 16:46
Moszkvában a jégkorong-világbajnokság helyszínén egyelőre eldöntetlen, melyik csapat lesz a győztes, de még az is, kik játszhatnak a fináléban, az viszont a mai szavazást követően már biztosság vált, hogy hazánk nem rendezhet 2012-ben A-csoportos világbajnokságot, míg a 2008-s Divízió I-s tornának sem lehetünk házigazdái. A feljutás reményében Szapporóba kell utaznia legjobbjainknak. A honi szövetség első embere, Studniczky Ferenc nem csügged a két vesztes sportdiplomáciai csatát követően és máris kijelentette: a 2013-as és ha kell a 2014-es vb-re is pályázunk!
Nekik sikerült! A csapat elődöntős Moszkvában, 2012-ben pedig vb-t rendezhetnek
Reuters
Nekik sikerült! A csapat elődöntős Moszkvában, 2012-ben pedig vb-t rendezhetnek
Nekik sikerült! A csapat elődöntős Moszkvában, 2012-ben pedig vb-t rendezhetnek
Reuters
Nekik sikerült! A csapat elődöntős Moszkvában, 2012-ben pedig vb-t rendezhetnek
A magyar pályázat budapesti és székesfehérvári helyszínre épült, ám amíg előbbiben kész létesítménnyel tudtunk indulni, addig utóbbi városban egyelőre csak tervek vannak.

De végül mégsem ez döntött. A szavazásra jogosultak közül négyszemközti beszélgetések alkalmával többen is elárulták azt, amit már eddig is sejtettünk: hiába az erős pályázat és vesszük fel a versenyt szinte bármelyik együttessel a világon, vagyunk stabil tagjai a középmezőnynek - ahonnan gyakorta méretik meg magukat válogatottak az élvonalban -, amíg nem tudjuk nemzeti együttesünket megmutatni egy vb-n, addig nem vagyunk versenyképesek.

A 2012-s vb-t végül Finnország rendezheti, amely a szavazáson biztosan, 64-35-re múlta felül egyetlen versenyben maradt riválisát, a svédeket.

A vb-rendezést még a csehek is szerették volna magukénak tudni, ám ők csütörtökön visszaléptek. Ne keressünk összefüggést, válogatottjuk előző nap búcsúzott a vb negyeddöntőjében, a házigazda oroszok elleni dicstelen 0-4-gyel.

A svédek és a finnek ellenben elődöntősök, de utóbbiak mellett hihetetlen erős pályázatuk szólt inkább, valamint rendkívül nagy elszántságuk. Ennek szellemében olyan kampányt folytattak - ajándékok és mezek osztása, illetve a megvendégelések -, amelyekkel ugyanúgy nem versenyezhettek a svédek, mint az utolsó finn prezentációval.

Ezt az erős finn helyzeti előnyt érezve lépett vissza a rendezéstől Magyarország, bízva abban, így több sansz marad arra, hogy a másik versenyfutásban az élen végzünk.

Azonban csalódnunk kellett, számításaink nem jöttek be. Miután az utolsó pillanatban mondtuk le a vb-rendezést és koncentráltunk a Divízió I-s vb-re, addigra valószínű a japán és a litván vezetők már bezsebelték az ígéreteket és a szavazatok döntő részét.

Első körben így is szorosan alakult a viadal, a litvánok és a japánok egyformán 36-36 szavazatot kaptak, mi viszont csak 29-t. A magyarok kiestek, de a verseny folytatódott. Miután azonban a második forduló sem hozott eredményt - 50-50 -, következhetett a harmadik kör, amelyből végül a japánok eggyel - 51-50 - jobban jöttek ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik