Samuelsson duplája főcsoportdöntőt ért a Detroit Red Wingsnek

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 08:11
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Detroit Red Wings a San Jose Shraks ellen idegenben harcolta ki a főcsoportdöntőbe jutást nyugaton. A párharc hatodik mérkőzésén a svéd Mikael Samuelsson duplázott, Dominik Hasek pedig pályafutása során tizenharmadszor őrizte meg góltól a kapuját a rájátszásban. A Red Wings ellenfele az Anaheim Ducks lesz a konferencia fináléjában.
A második és a harmadik harmadban nem esett gól, hanem az óriási küzdelem dominált
Reuters
A második és a harmadik harmadban nem esett gól, hanem az óriási küzdelem dominált
A második és a harmadik harmadban nem esett gól, hanem az óriási küzdelem dominált
Reuters
A második és a harmadik harmadban nem esett gól, hanem az óriási küzdelem dominált

A Detroit Red Wings 2002-ben elhódította a Stanley Kupát, azóta azonban rendre pórul járt, az öt ével ezelőtti diadal óta nemhogy a nagydöntőig, de még a nyugati főcsoport fináléjáig sem jutott el.

Idén megszakadt ez a rossz sorozat, hiszen összesítésben 2-1-es hátrányból felállva, a San Jose Sharks elleni párharc negyedik, ötödik, és hatodik felvonását is megnyerve bejutott a gárda a konferencia döntőjébe, ahol az Anaheim Ducks lesz az ellenfele.

Mikael Samuelsson előbb a 16. percben Johan Franzen, majd nyolc másodperccel az első harmad végét jelző dudaszó előtt Pavel Dacjuk átadását váltotta gólra.

Szavazás

Melyik csapat nyeri meg a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A második és a harmadban egyáltalán nem esett gól, így a két remekbe szabott találatot jegyző svéd válogatott jobbszélső a mérkőzés hőse lett.

A diadalban elévülhetetlen érdemei vannak a veterán Dominik Haseknek is, a 42 esztendős kapuslegenda 28 lövésből 28-at hatástalanított, ezzel pedig karrierje tizenharmadik góltalan playoffcsatáját tudta maga mögött.

A nyugati főcsoport döntőjének első mérkőzése közép-európai idő szerint szombaton hajnalban lesz, a Detroit Red Wings otthonába az Anaheim Ducks látogat.

Az elmúlt évek balul sikerült rájátszásai után idén a 2002-es bajnok javíthat, bár a korábbi években is jól szerepelt az alapszakaszban, az elmúlt négy szezonban rendre hullámvölgybe került és korán búcsút intett a playoffnak.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks – Detroit Red Wings 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)
Gólszerző: Samuelsson (16., 20.)
A párharc végeredménye: 4-2 a Detroit javára
A főcsoport döntőjében: Anaheim Ducks-Detroit Red Wings
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik