Újra bejutott a nyugati főcsoportdöntőbe az Anaheim Ducks

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 09:48
Az Anaheim jutott be elsőként a nyugati főcsoport döntőjébe, miután az ötödik meccsen kétszeri hosszabbítás után legyőzte a Vancouvert. A Ducks ellenfele a San José-Detroit párosításból kerül ki.
Továbbjutottak az Anaheim játékosai
Továbbjutottak az Anaheim játékosai
Továbbjutottak az Anaheim játékosai
Továbbjutottak az Anaheim játékosai

Az Anaheim – miután az utóbbi két mérkőzésen diadalmaskodott a Vancouver otthonában – hazai pályán kapta meg a lehetőséget, hogy bebiztosítsa helyét a nyugati főcsoport döntőjében.

A Kacsák ki is akarták használni a lehetőséget, ezért valóságos tűzijátékot rendeztek a kanadaiak kapuja előtt: klubrekordot jelentő 63 alkalommal próbálkoztak. A két vancouveri kapus azonban állta a sarat, Roberto Luongo 56, Dany Sabourin pedig öt védést mutatott be. Luongo azért kellett rövid időre lecserélni az első hosszabbítás előtt, mivel a felszerelésével problémák voltak. Kiválása azonban nem rengette meg a csapatot, Sabourin minden lövést védett.

Az első harmadban nem esett gól, de a másodikból mindössze 14 másodperc telt el, amikor az Anaheim megszerezte a vezetést: Samuel Pahlsson az éppen térden lévő Luongo hálójába vágta a korongot.

A Ducks azonban nem tudta megszerezni a második gólt, és ez megbosszulta magát: Alexandre Burrows kilenc perccel a vége előtt kiegyenlített. Több gól már nem született a rendes játékidőben.

A Vancouvernek egyébként ez volt a hatodik hosszabbításos mérkőzése a rájátszásban, és hiába játszott kettős emberelőnyben több mint másfél percig, ezt nem tudta kihasználni. Jean-Sebastian Giguere négy védést bemutatott, míg Sami Salo lövése a kapufáról pattant ki.

A második hosszabbítás azonban nemcsak a mérkőzést, hanem az elődöntőt is eldöntötte: a Niedermayer testvérek akciója után – Rob átadását Scott vágta Luongo hálójába – az Anaheim egymás után másodszor jutott be nyugaton a főcsoportdöntőbe.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Anaheim Ducks Vancouver Canucks 2-1 – kétszeri hosszabbítás után
Továbbjutott: az Anaheim 4-1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik