Kétgólos hátrányból fordítva két góllal nyertek Ocskayék

Vágólapra másolva!
2007.04.19. 18:51
A Ljubljanában zajló Divízió I-s jégkorong-világbajnokságon a negyedik fordulóban harmadik győzelmét is begyűjtötte a Pat Cortina által irányított magyar válogatott, amely kétgólos hátrányból fordítva két góllal verte Nagy-Britanniát. A mieink két győzelemmel és egy vereséggel álltak a találkozó előtt, az ellenfél az első győztes mérkőzése után két vereséget szenvedett.
Ocskay Gábor góljával 0-2 után még időben szépített a magyar válogatott
Reuters
Ocskay Gábor góljával 0-2 után még időben szépített a magyar válogatott
Ocskay Gábor góljával 0-2 után még időben szépített a magyar válogatott
Reuters
Ocskay Gábor góljával 0-2 után még időben szépített a magyar válogatott

LJUBLJANA, DIVÍZIÓ I-S VB, B-CSOPORT:

MAGYARORSZÁG NAGY-BRITANNIA
30 Szuper Levente (k) 30 Stevie Lyle (k)
1 Budai Krisztián (k) 1 Stephen Murphy (k)
3 Svasznek Bence 14 Jonathan Weaver
27 Sille Tamás 4 Mike Ellis
24 Palkovics Krisztian 17 Mark Richardson
19 Ocskay Gábor 18 Shaun Johnson
2 Kovács Csaba 20 Jonathan Phillips
6 Tokaji Viktor 13 James Pease
4 Horváth András 28 Danny Meyers
28 Peterdi Imre 27 Russell Cowley
10 Vas Márton 9 Tony Hand
11 Ladányi Balázs 21 Ashley Tait
25 Kangyal Balázs 24 Graeme Walton
5 Szélig Viktor 15 Tom Watkins
16 Vaszjunyin Artyom 26 Nathan Rempel
20 Holéczy Roger 10 Greg Owen
13 Gröschl Tamás 25 David Longstaff
23 Fekete Daniel 11 David Phillips
8 Tőkési Lajos 12 Warren Tait
14 Jánosi Csaba 8 Matthew Myers
22 Hoffmann Attila 22 Paul Sample
15 Majoross Gergely
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Cortina Pat Paul Thompson


Gólszerző(k): Ocskay 32., Majoross 34., Ladányi 50., Palkovics 58., ill. Watkins 17., J. Phillips 29.
Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc

Pat Cortina legénysége azzal a tudattal feszülhetett neki a találkozónak, hogy győzelme esetén eddigi legjobb Divízió I-s eredményét beállítva a második helyen végezhet. Legalábbis abban az esetben, ha a folytatásban nem borul a papírforma és a japánok nem lepik meg az abszolút favorit, eddig hibátlan házigazda szlovéneket.

Igaz, optimális esetben még az első hely is kinézhet nekünk, de lehet ebből akár bronzérem is. Ha a japánok a záró fordulóban minket is megvernek. De ne szaladjunk ennyire a történtek elé.

Az előbb említett pluszmotivációnak sajnos nyoma sem volt az első harmadban magyar részről.

Sportszerű, szabálytalanságoktól mentes, így folyamatos és elég nagy iramú volt a találkozó, amely mezőnyben teljesen kiegyenlített viszonyokat hozott.

Szuper Leventének a magyar kapuban legalább annyi dolga akadt, mint a túloldalon brit kollégájának, Stevie Lylenak.

Már szinte elkönyveltük, hogy gól nélkül zárjuk az első felvonást, amikor meglepetésre a semmiből szereztek gólt és vezetést a britek.

A második felvonásra taktikát váltott a magyar válogatott és erőteljesen, már a brit kapu előtt letámadta az ellenfél játékosait.

A harmad elején kettős emberelőnybe kerültünk, záporoztak a nagy, igaz nem túl helyezett, de közelről leadott, erős lövések Lyle kapujára, a brit portás azonban mindannyiszor a helyén volt és kiütötte a korongokat.

Már visszajött az egyik brit kiállított és a büntetőpadról frissen beálló Jonathan Phillips a félpályától lépett ki ziccerben, a cseréhez nem jutó, így fáradt magyarok közül hárman sem értek a nyomába.


Kétgólos hátrányba kerülve sem zuhant össze a magyar csapat, a folytatásban aztán eredménye is lett az erőteljes támadójátéknak. Előbb egy gyors korongkihozatal végén Ocskay értékesített egy ziccert, majd két perc sem telt el, amikor egy kapu mögül visszapasszolt korongot Majoross helyezett az ellenfél hálójába.

A britek fáradni látszanak, a lendületbe jött magyaroknak a zárórészben lehet keresnivalójuk, gondoltuk a harmadik harmad előtt.

Aztán ezt beigazolni láthattuk, hiszen a mieink akarata érvényesült a harmadik felvonásban. Előbb Vas határozottsága és Ladányi higgadtsága eredményezett újabb magyar gólt, amellyel a találkozón először vezettünk.

Majd a hajrában Palkovics parádés egyéni megmozdulás végén egy váratlan fonáklövéssel vette be a brit kaput, amellyel el is dőlt a találkozó.

Azért jegyezzük meg, 2-2-nél a britek gólját elnézte, jobban mondva kapuvasnak vélte a játékvezető és a gólbíró is. Ettől függetlenül azonban ebben a magyar csapatban volt annyi ezen a délutánon, hogy ismét hátrányba kerülve sem roppant volna össze. De nem bánjuk, hogy végül úgy történt, ahogy…

Estére aztán fölöslegessé vált minden további számolgatás: a házigazdák hat góllal verték Japánt, így az záróforduló eredményétől függetlenül jövőre az elitmezőnyben játszhatnak, míg a magyarok a második helyen végeztek.
  • K.E.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik