Sidney Crosby a legfiatalabb, aki egy szezonban elérte a 100 pontot

Vágólapra másolva!
2007.03.11. 10:38
Minden idők legfiatalabb játékosakén érte el a 100 pontos hatért az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetében Sidney Crosby, a Pittsburgh fiatal klasszisa, aki a New York Rangers elleni bajnoki 47. percének végén emberelőnyből szerzett gólt. A meccset a 2-0-s hátrányból felálló Pengiuns hosszabbításban nyerte meg Colby Armstrong találatával. A New Jersey 3-2-re győzött a Buffalo otthonában, és egy pontra megközelítette a Keleti főcsoport élén álló Sabrest.
Balra: Colby Armstrong lövése utat talál Henrik Lundqvist mellett a New York-i kapuba. Jobbra: a következmény
Balra: Colby Armstrong lövése utat talál Henrik Lundqvist mellett a New York-i kapuba. Jobbra: a következmény
Balra: Colby Armstrong lövése utat talál Henrik Lundqvist mellett a New York-i kapuba. Jobbra: a következmény
Balra: Colby Armstrong lövése utat talál Henrik Lundqvist mellett a New York-i kapuba. Jobbra: a következmény

Karel Rachunek és Matt Cullen góljaival 2-0-ra vezetett két harmad után a New York Rangers a Pittsburgh otthonában az NHL 149. játéknapján, ám a harmadik 20 percben a Penguins megtáltosodott.

A hazaiak előbb Szergej Goncsar, Ryan Whitney összjáték után az orosz Jevgenyij Malkin találatával szépítettek emberelőnyben (43:32), majd alig több mint három perc múlva jött – újra lészámfölényben – Sidney Crosby volt eredményes. Ezt a gólt közvetve Goncsar, közvetlenül pedig Malkin készítette elő.

Crosby ezzel újabb rekordot döntött meg az NHL-ben: a 21 évében járó, új-skóciai születésű tehetség lett a legfiatalabb, aki elérte egy idényen belül a 100 pontos határt.

Crosby egyébként nem láthatta, amikor a hosszabbításban – merthogy a rendes játékidőben több ggól már nem született – csapattársa, Colby Armstrong Maxime Talbot átadása után megszerzi a mérkőzést eldöntő gólt, mert a szerelése nem volt rendben, így beküldték az öltözőbe.

A fiatal játékos az AP hírügynökség jelentése szerint így bosszankodott:

„Micsoda szívás. Nagyon bízom aa srácokban, de ott akartam lenni, kint a jégen, különösen a ráadásban. Ehelyett itt ülök. Nagyon nehéz csak nézőnek lenni.”

A New Jersey gól nélküli harmadik negyed után győzte le 3-2-re idegenben a Buffalót, és ezzel egy ponra megközelítette a Keleti főcsoport első helyén álló Sabrest.

Martin Brodeur, a Devils kapusa 31 lövést védett, a győzelmet jelentő harmadik vendég találat Brian Rafalski nevéhez fűződik.

A Sabresnek ez volt egymás után a harmadik veresége, ilyen hosszú kudarcsorozatot ebben a szezonban még nem produkált a keleti listavezető.

A Devils ezzel 92-re növelte pontjai számát, és már csak egyetlen ponttal szorul a Buffalo mögé.

Iniondale-ben a másik New York-i együttes, az Islanders győzelmet ünnepelhetett: a „szigetlakók” 5-2-re verték a Washingtont.

A hazaiaknál Jason Blake kétszer volt eredményes, így már 35-nél tart ebben az iddényben, ami egyéni karriercsúcs.

A találkozón két harmad után már 4-0-ra vezetett az Islanders, amikor előbb Alekszandr Ovecskin, majd Donald Brashear ütött gólt Rick DiPietrónak.

A hazaiak győzelmét így sem fenyegette veszély, de a biztonság kedvéért Blake megszerezte az ötödik Islanders-találatot is.

Torontóban Darcy Tucker döntötte el a Maple Leafs–Ottawa összecsapást, az ő góljával nyert 4-3-ra a hazai együttes. A juharleveles mezben szereplő együttes most nyolcadik a Keleti főcsoportban, és ez már rájátszást jelentő hely.

A Nashville együttesében Paul Kariya és David Legwand is góllal és gólpasszal jelentkezett, nekik köszönhetően a Predators 2-1-re lgyőzte a Columbust.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, A 149. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 4-1
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 3-2 – hosszabbítás után
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 2-3
New York Islanders–Washington Capitals 5-2
Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 4-3 – hosszabbítás után
Florida Panthers–Atlanta Trashers 3-2
St. Louis Blues–Montreal canadiens 3-4
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 2-1
Phoenix Coyotes–Chicago Blackhawks 5-7
Calgary Flames–Tampa Bay Lightning 2-3 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik