Az Edmonton vette be idén először a detroiti oroszlánbarlangot

Vágólapra másolva!
2007.02.24. 09:51
Tizenhárom sikerrel megvívott hazai mérkőzés után kapott ki újra a Detroit. A Red Wings csapatát az Edmonton Oilers verte meg szétlövés után. Egyre jobban jön fel a Dallas, amely most az Anaheimet győzte le. Nagy verést kapott otthon a Tampa Bay.

Egy nagy sorozat szakadt meg, ugyanis a Detroit szétlövés után vereséget szenvedett az Edmontontól. Pedig a Red Wings hazai pályán félelmetes, legutóbbi 13 meccsén nem talált legyőzőre.

Most is úgy kezdett a hazai csapat, hogy simán behúzza a mérkőzést, Henrik Zetterberg és Thomas Holmström révén már hét és fél perc után két gól volt előny. A harmadban azonban Ryan Smith is kihasznált egy emberelőnyt, ezzel szépített.

Mike Smith kapus 24 lövést hárított Dallasban
Reuters
Mike Smith kapus 24 lövést hárított Dallasban
A második harmadban Raffi Torres egyenlített, de az utolsó játékrészben Vallteri Filppula révén újra a Red Wingsnél volt az előny. De a hazaiak nem koncentráltak eléggé, Roesoner összeszedett egy elvesztett korongot, majd a hálóba vágta. A hosszabbításban nem esett gól, a szétlövésben pedig mindössze Ryan Smith volt eredményes.

A Dallas az Anaheim legénységét fogadta, és győzelmével visszakapta azt a reményt, hogy megszerezze csoportjában az első helyet.

A Stars jelenleg már csak öt pont hátrányban az Anaheimmel szemben, valamint két pont választja el a második helyen álló San Josétól. Pedig bő egy hónapja még 15 pont volt a „Kacsák” előnye a texasiakkal szemben.

A Dallas edzője, Dave Tippett pihentette Marty Turcót, és ezúttal is az újonc Mike Smith állt a háló előtt. A 25. születésnapját jövő hónapban ünneplő kapus nem okozott csalódást, 24 lövést védett.

„A győzelem a jó csapatmunkának köszönhető” – mondta a mérkőzés után Smith. – „A csoport első helye nemrég elérhetetlen álomnak tűnt, ma már nem az…”

A Dallas jól kezdte a mérkőzést, Ladislav Nagy góljával a hetedik percben szerezték meg a vezetést. Az Anaheim csak öt perccel a vége előtt, 0-4-es állásnál tudott szépíteni Corey Perry révén.

Hat gólt kapott hazai pályán a Tampa Bay, amelynek edzője, John Tortorella saját maga vállalta a felelősséget a kudarcért, de azért bírálta a játékvezetőket is.

A Boston egyébként már másfél perc után megszerezte a vezetést, és bár akkor még egyenlített a Lightning, utána már nem volt megállás, az újabb hazai gól csak 6-1 után született meg.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 135. JÁTÉKNAP
Dallas Stars-Anaheim Ducks 4-1
Detroit Red Wings-Edmonton Oilers 3-4 - szétlövés után
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 2-6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik