Volt csapatát szomorította Fjodorov

Vágólapra másolva!
2006.12.19. 11:01
Hazai sikerek születettek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Columbus a Detroitot, az Anaheim pedig a Calgaryt verte meg egy, illetve három góllal.
Corey Perry (balra) szerezte a negyedik Anaheim-gólt
Reuters
Corey Perry (balra) szerezte a negyedik Anaheim-gólt
Corey Perry (balra) szerezte a negyedik Anaheim-gólt
Reuters
Corey Perry (balra) szerezte a negyedik Anaheim-gólt

Jó formában utazott a Detroit Red Wings a Columbus Blue Jackets otthonába, hiszen az előző hét meccséből haton győztesen hagyta el a pályát. Ez a jó sorozat most nem folytatódott, hiszen most kikaptak.

Bombaformában játszott a hazai csapat az első harmadban, tizenkét lövést küldtek Dominik Hasek kapujára, ebből hármat nem tudott hárítani a veterán cseh kapus. Nyolc és fél perc után Jason Chimera kezdte meg a gólgyártást, majd David Vyborny osztott ki két gólpasszt, amit Rick Nash és Szergej Fjodorov értékesített.

Az orosz játékos egyébként hosszú időt töltött Detroitban, 1990 és 2003 között viselte a Red Wings mezét, ám ezúttal két góllal és egy gólpasszal szomorította egykori csapatát. A vendégcsapat a számukra katasztrofálisan sikerült első harmad után ugyan talpra állt, ám hiába volt fölényben a mérkőzés további részében, ez nem volt elég a vereség elkerüléséhez.

Dominik Haseket egyébként lecserélték az első harmad után, helyettese Chris Osgood kapujára 14 lövés zúdult, ebből 13-at védett.

A játéknap másik mérkőzésén az öt idegenbeli meccs után először otthon játszó Anaheim Ducks három góllal győzte le a Calgary Flamest.

Pedig rosszul indult a mérkőzés a „Kacsák” számára, bár az első 11 és fél percben csak egy lövés ment a kapujukra. Pechükre, Daymond Langkow próbálkozása hálót is ért, ezt csak az első harmad utolsó percében tudta McDonald kiegyenlíteni.

A második harmad gól nélkül telt el, bár Jarome Inigla, a vendégek játékosa elmondása szerint hatalmas lehetőség volt a kanadaiak előtt a vezetés megszerzésére, ám a lehetőségeiket elszalasztották. Az utolsó harmadban azonban már nem kegyelmeztek a hazaiak, Samuel Pahlsson és Dustin Panner a hetedik percben már két gólos előnyt szerzett csapatának, a végeredményt Corey Perry állította be, miután az üres kapuba lőtt.

NHL, ALAPSZAKASZ, 75. JÁTÉKNAP

Anaheim Ducks-Calgary Flames 4-1
Columbus Blue Jackets-Detroit Red Wings 4-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik