K. B. 2022.08.19 11:49 Frissítve: 2022.08.19 15:57

PSG: „Ennél nagyobb egót életemben nem láttam” – Rooney Mbappéról

A francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé ismét felhívta magára a világ figyelmét, igaz, ezúttal nem a teljesítményével, hanem a Montpellier ellen szombaton megnyert bajnokin tanúsított sportszerűtlen, nagyképű viselkedésével, amely mellett a Manchester United legendája, Wayne Rooney sem ment el szó nélkül...

Kylian Mbappé a Montpellier elleni bajnokin (Fotó: AFP)

 

A két bajnoki fellépés után hibátlan a PSG legutóbb szombaton, a Montpellier ellen 5–2-es diadalt aratott. A sikert azonban beárnyékolta Kylian Mbappé viselkedése.

Az egyik támadásnál az ifjú támadó a szélen kérte a labdát, de nem kapta meg, ezért mérgében megállt, a levegőbe csapott, s úgy döntött, hogy egész egyszerűen nem kíséri végig a támadást, amelynek a végén ráadásul gólt is szerezhetett volna…


Mbappé egyébként  a 23. percben büntetőt hibázott. Húsz perccel később ismét tizenegyeshez jutott a PSG – ezt Neymar szerette volna elvégezni. Mbappé sétálni kezdett felé azért, hogy elkérje a labdát, ám mindeközben tudomást sem vett az előtte álló hétszeres aranylabdás Lionel Messiről, akit lényegében levállalt – a tizenegyest végül Neymar végezte el, és nem hibázott.


Wayne Rooney nem hagyta szó nélkül a francia labdarúgó viselkedését: „Huszonkét-huszonhárom éves játékos vállal nekisétál Messinek… Ennél nagyobb egót életemben nem láttam. Valaki emlékeztethetné Mbappét, hogy Messinek huszonkét évesen már négy aranylabdája volt.”


A találkozó után olyan pletyka is napvilágot látott, hogy Mbappé és Neymar kapcsolata megromlott, ezért a francia világbajnok a brazil csapattársa eladását kérte a vezetőségtől.

2022.08.16 00:52:02

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. C'est la vie! Cherchez la femme! A fair play nem vonatkozik a PSG-nél a pénzügyek után a belügyekre sem?

2022.08.06 10:23:17

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Nice-nél az angol milliárdos vidám, szerethető csapatot akar, de hogyan lesz ebből nagy durranás?

2022.07.20 08:33:07

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Luis Suárez után Bakayoko, Kluivert és Mertens is kiköthet az OM-ben, és talán a Real Madrid legendája is.

2022.07.17 17:36:09

Francia labdarúgás K. Zs.

Húsz csapat, 38 forduló • Csökken a létszám, több lesz a kieső • A PSG indul címvédőként.

2022.07.15 11:58:03

Francia labdarúgás BODNÁR ZALÁN

Nem esett kétségbe Cristiano Ronaldo távozása miatt, inkább átvette a vezérszerepet.