Ligue 1: Lacazette győzelmet érő góllal tért vissza a Lyonba

Vágólapra másolva!
2022.08.05. 23:02
null
Alexandre Lacazette (középen) fogadja a gratulációkat (Fotó: AFP)
A Lyon hazai pályán 2–1-re legyőzte a szívósan ellenálló újonc Ajacciót a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2022–2023-as idényének két kiállítást hozó péntek esti nyitányán.

Alig telt el tíz perc a nyitányból, és máris megszületett a bajnokság első gólja: szép adogatást koronázott meg a Sahtartól kölcsönvett Tete, a brazil ballal a jobb felsőbe lőtte az Alexandre Lacazette-től kapott labdát (1–0). A GÓL ITT!

Tíz perccel később Tete közel volt a második góljához, de megállították a korzikaiak – igaz, szabálytalanul és a tizenhatoson belül, ami megteremtette a lehetőséget Lacazette-nek, hogy góllal térjen vissza régi csapatába. A támadó kíméletlen is volt, a kapu bal oldalába bombázta a tizenegyest (2–0). A GÓL ITT!

Egy kis stat: Alexandre Lacazette a hetedik gólját szerezte a francia bajnokság első fordulóiban, ezzel 21. századi Ligue 1-rekorder lett Mevlüt Erdinc és Dimitri Payet mellé felzárkózva. (Stats Foot)

Amilyen mesésen kezdődött lyoni szempontból a meccs, olyan gyorsan jött a váratlan fordulat: Anthony Lopes, az OL rutinos kapusa valósággal letarolta a kiugró Mounaim El Idrissyt, a vége kiállítás és tizenegyes lett – a legvége pedig gól. Thomas Mangani gyorsan felavatta a hazai kaput elfoglaló veterán Rémy Riout, sorozatban a 12. büntetőjét is gólra váltotta (2–1). A GÓL ITT!

A 31. percben esett szépítő gól és körülményei felzaklatták a feleket, rövid idő alatt négyen is sárga lapot kaptak – köztük a magát újdonsült csapatkapitányként azonnal szuper éles bevetés kellős közepén találó Lacazette –, aztán az első félidő ráadásában előkerült újra a piros is: ezúttal egy vendégjátékosnak, Romain Hamoumának, aki néhány perccel korábban Lacazette-tel viaskodva kapta az első sárgát, majd Lucas Paquetá lekönyökléséért a másodikat. A KIÁLLÍTÁS ITT!

Hamoumának ez volt az első bajnokija az Ajaccio mezében, és mivel az előző tíz évet az OL ősi riválisa, a szomszédvár Saint-Étienne soraiban húzta le, a lyoni közönség finoman fogalmazva nem bánkódott a kiállításakor.

A hosszúra nyúló első negyvenöt perc forgatagához képest a második félidő eseménytelen volt, de a Lyonba májusban, 15 év után visszatérő kapusnak, Riounak egy nagy bravúrral volt alkalma megmutatni, hogy még mindig lehet rá számítani.

Gyakorlatilag „örök tartaléknak” érkezett, erre fel már az első fordulóban lapot osztottak neki: 35. születésnapja előestéjén, életében először bajnoki meccsen védhette az OL kapuját, nyertek – micsoda ajándék a sorstól!

FRANCIA LIGUE 1
1. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Lyon–Ajaccio 2–1
(Tete 12., Lacazette 22. – 11-esből, ill. Mangani 31. – 11-esből)

A FORDULÓ ÖSSZES GÓLJA ITT! (YT-átkattintással!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik