Gyász: elhunyt az Inter első francia labdarúgója

Vágólapra másolva!
2021.12.31. 13:15
null
Antoine Bonifaci (1931–2021)
Életének 91. évében elhunyt Antoine Bonifaci, az elmúlt század ötvenes éveinek kiváló francia középpályása, aki a Nice tagjaként kétszer nyert francia bajnoki címet és egyszer Francia Kupát, majd 1953-ban Olaszországba, az Interhez igazolt, majd a Bolognában, a Torinóban és a Vicenzában is szerepelt – számolt be róla a francia sportlap, a L'Équipe.

Bonifaci 1951 és 1953 között 12 alkalommal szerepelt a francia válogatottban – utolsó meccsét mindössze 21 éves korában játszotta, Olaszországba igazolása miatt ugyanis egy évre eltiltották, s a nemzeti csapatban ezt követően kegyvesztett lett.

Az Internek ő volt az első francia játékosa, s miután egyéves eltiltását letöltötte, egy idényt játszott a klubnál, majd a Bolognánál szerepelt két évig, aztán a Torinónál játszott három idényen át – itt több mint száz mérkőzésen lépett pályára –, végül a Vicenzánál zárta le olaszországi pályafutását 1961-ben, mielőtt hazaigazolt volna utolsó csapatához, a Stade Francais-hoz.

A L'Équipe híre szerint Bonifaci temetését január 4-én rendezik, legnagyobb sikereinek klubja, a Nice tíz nappal később emlékszik majd meg róla.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik